Blackberry'den Apple çıktı!

Blackberry'nin tabletinin içerisine bir gün Apple'ın bu şekilde gireceğini tahmin eder miydiniz?

Blackberry'den Apple çıktı!

Son iki yıldır giderek artan tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar, teknoloji dünyasına bu cihazları asıl değerli kılan özelliğin barındırdıkları uygulamalar olduğunu gösterdi.

Çıktığı günden bu yana eleştiri oklarının hedefi olan Blackberry Playbook ise, bir geliştirici tarafından daha önce görülmemiş bir şekle sokuldu. "businesscat2000" takma adlı bir kullanıcı, Carckberry.com isimli forum sitesinde Super Monkey Ball ve Tom Tom gibi sadece Apple App Store'da bulunabilecek iOS uygulamalarının Blackberry Playbook üzerinde çalıştırıldığı bir dizi video paylaştı.

Crackberry'den Kevin Michaluk'un "businesscat 2000"den yayınladığı videoların gerçekliğini kanıtlaması için bazı testler istedi ve isimsiz şahıs tüm bu testleri tamamladı. Geliştirici tarafından yapılan açıklamaysa şu şekilde oldu: "İşlemci, Windows üzerinde olmasına rağmen, Playbook üzerinde taklit edilmemiş. Tıpkı WINE'nın Windows uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırmasına benziyor. Ayrıca iOS düşünülenin aksine bazı açık API'ler kullanıyor ki GL, ES ve OpenAL gibi açık kodları Playbook da destekliyor."

Okuyucu Yorumları