BlackBerry'den çift ekran müjdesi

Blackberry'nin son patenti, aynı telefonda bulunacak 2 farklı ekranla harikalar yaratmayı amaçlıyor!

1 telefonda 2 ekran!

Çıkardığı dokunmatik cebiyle teknoloji konusundaki gelenekselci tavrından yavaş yavaş vazgeçen BlackBerry, bir başka yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Şirketten gelen haberlere göre cep devi, alışkanlıkları alt üst edecek çift ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Hatta bunu patente dönüştürmüş durumda...

Patentten kısaca bahsetmek gerekirse; BlackBerry'nin çift ekran özelliği, aynı telefonda ve yan yana bulunan 2 farklı ekran üzerinde iki farklı uygulamanın eş zamanlı ve/veya birbirinden bağımsız şekilde çalışmasına izin verecek. Aynı zamanda ekranlar üzerinde yapılan dokunuşlarla iki farklı uygulama arasında geçiş yapılabilecek.

Çift ekran patenti, özellikle interntette gezinirken veya mesaj yazarken hayli işe yarayacağa benziyor. Zira patente göre örneğin ekranın yarısına mesaj yazdığınız ekranı, diğer yarısına ise klavyeyi yerleştirmeniz mümkün. Bu özellik pek tabi diğer uygulamalar için de alternatif bir şekilde uygulanabilir.

Çift ekranlı BlackBerry cepler ne zaman piyasaya çıkar bilinmez ancak görücüye çıkar çıkmaz birçok kesim tarafından beğenileceği kuvvetle muhtemel.

Okuyucu Yorumları