BlackBerry efsanesi cep geri dönüyor!

İşleri bir türlü toparlayamayan cep devi, son çare olarak bu eski telefonunu yeniden üretecek!

Eski cep geri dönüyor!

BlackBerry, içine düştüğü çöküşten kurtulmak için, bir zamanlar çok satan BlackBerry Bold modelini geri getirmeye hazırlanıyor. Halihazırda dokunmatik ekranlı Blackberry 10 modeliyle ve 10. nesil işletim sistemiyle kullanıcılarının karşısına çıkan BlackBerry, bir türlü istediği başarıyı yakalayamayınca, 7. nesil OS ile birlikte gelen BlackBerry Bold modeline geri dönmeyi planlıyor.

Bold modelini yeniden üretim hattına almayı düşünen BlackBerry, böylece zaferlerle dolu eski günleri geri getirmeyi umuyor. Fiziksel klavyeye sahip olan BlackBerry Bold'un yeniden büyük ilgi görüp görmeyeceğini ise şimdiden kestirmek imkansız ancak şunu da unutmamak gerekiyor; BlackBerry'nin rakipleri karşısına kan kaybetmesinin asıl nedeni, dokunmatik ekranlı telefonlar üretmemek konusundaki ısrarı idi. Bu hatasını kabullenip BlackBerry 10'u ürettiğinde ise mevcut kullanıcılarının çoğunu Apple ve Samsung'a kaptırmıştı.

BlackBerry'inin bir diğer planı da, ayrı bir şirket olarak yoluna devam eden BlackBerry Messenger (BBM) servisinin mobil cihazların yanında masa üstü sistemlerde de çalışması. Bunun için de hazırlık yapan şirket Windows, OS X ve kesinleşmese de Linux sürümlerini da yayınlayacak. Fakat yayın tarihi belli değil.

BlackBerry 2013 yılı için 423 milyon dolar zarar açıklayarak, kötü gidişatını resmen tescillemişti.

Okuyucu Yorumları