Blackberry efsanesi geri dönebilecek mi?

Son yıllarda zor zamanlar geçiren bir dönemin cep devi, bomba gibi bir dönüşün peşinde...

Efsane geri dönebilecek mi?

Bir dönem cep telefonu piyasasında büyük oyunculardan olan RIM, son yıllarda zor zamanlar geçiriyor. Firmaya çok yakın bir kaynaktan sızan habere göreyse, yeni jenerasyon BlackBerry 10 işletim sistemi, harika yeniliklerle karşımıza çıkacak ve bu durumu değiştirmeye çalışacak.

BB10 işletim sistemi için bir çıkış tarihi bile çoktan verildi: 30 Ocak. Uzun süredir sessiz kalan RIM, pazar payının artık çok küçük bir kısmını elinde tutuyor. Çokça eleştirilen eski CEO'lar, Jim Balsillie ve Mike Lazaridis ise ancak bu yıl konumlarını terk ettiler. Firmanın başına geçen yeni CEO Thorsten Heins ise, birçoklarının yapamayacağı bir işe baş koydu ve yok olmaya yüz tutmuş bir firmayı canlandırmaya çalıştı.

New York Times'a yakın zamanda verdiği röportajda; "İşlerin daha kötüye gideceğini zannetmiyorum" diyen Heins, bolca BB10 hakkında konuştu. En çok üzerinde durduğu konu ise yeni işletim sisteminin, birçok farklı programdan gelen mesajlara cevap verme opsiyonu oldu. Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi uygulamaların mesajlarını tek bir potada toplayacaklarına değinen CEO, sonuç olarak hiçbir uygulamayı açmak zorunda kalmadan, istediğimiz platforma, istediğimiz gibi mesaj gönderebileceğimizi iddia etti.

RIM cephesinde büyük bir değişim olduğu su götürmez bir gerçek ama yeni CEO Heins ve BB10'nun gerçekten neler yapabileceğini görmeden de bir şey söylemek doğru olmayacaktır...

Okuyucu Yorumları