BlackBerry kurucusundan "geç gelen" itiraf

BlackBerry'nin eski 1 numarası, büyük ümitlerle piyasaya sürdükleri bu cep için "çöp tenekesi" dedi!

"Çöp tenekesinden farksızdı!"

Teknoloji dünyası BlackBerry'nin kurucularundan Jim Balsillie tarafından ortaya atılan iddialarla sarsıldı. Yıllar süren sessizliğini bozan Balsillie, 2008 yılında piyasaya sürülen "BlackBerry Storm" model cihazların çöp tenekesinden farksız olduğunu söyledi.

Apple'ın 2007 yılında AT&T ile işbirliği yaparak tüketicilere sunduğu iPhone ile rekabet edebilmek için Verizon'la beraber "BlackBerry Storm" modelini piyasaya sürdüklerini belirten eski yönetici bunu başaramadıklarını ve kullanıcılara son derece kötü bir cihaz sunduklarını itiraf etti.

Balsillie, şirketten ayrıldığı 2012 yılından sonra yaptığı ilk açıklamada, BlackBerry Storm modelinin yeterli Ar-Ge çalışmaları yapılmadan panik içerisinde piyasaya sürüldüğünü söyledi. Tam bir "fiyasko" olarak değerlendirilebilecek cihaz, tüketiciler tarafından beğenilmeyerek bir bir iade edilmeye başlanmış.

Eski yönetici, BlackBerry Storm'un neredeyse yüzde 100 gibi bir iade oranına ulaşmış olması sonucunda telekomünikasyon devi Verizon ile yaptıkları işbirliğinin bozulduğunu ve şirketin gerileme sürecine girmesine neden olduğunu da sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları