BlackBerry'nin yeni umudu işte bu telefon!

Her geçen gün biraz daha "eriyen" BlackBerry'nin yeni umudu, bu "garip görünümlü" telefon olabilir!

BlackBerry'nin yeni umudu!

Geçtiğimiz hafta, endüstri analisti IDC, BlackBerry'nin dünya genelinde akıllı telefon market payının yıl sonunda yüzde 0.8'e düşeceğini öngörmüştü. Ayrıca 2018 yılında da bu payın sadece yüzde 0.3'te kalacağını söylemişti. Bu analizin ışığında da, BlackBerry CEO'su John Chen'in, firmanın "pek çok problemi" olduğunu kabul etmesi ancak "henüz ölmediğini" söylemesi şaşırtıcı bir durum olmasa gerek...

Geçtiğimiz çeyrekte 423 milyon dolar kaybeden firma, en son işletim sistemi olan BlackBerry 10'u kullanan sadece 1.1 milyon telefon satmayı başardı. Ancak, pek çok kişinin düşünebileceğinin aksine, BlackBerry savaşı bırakma fikrine sıcak bakmıyor. Öyle ki, çıkartacağı bir sonraki ürün ile, akıllı telefon kullanıcılarının aklını bir kez daha çelmeyi düşünüyor.

"Windermere" kod adlı ürün, N4BB.com tarafından gün ışığına çıkartıldı. İlk bakışta BlackBerry'nin artık çabalamayı bıraktığını düşünebilirsiniz çünkü bu telefonun görüşünü o kadar da ilgi çekici değil. Ancak, klasik BlackBerry kullanıcıların dayanılmaz bulabileceği bir özellik, bu ürünle beraber geri geliyor.

BlackBerry ürünleri yıllar boyunca muhteşem klavyeleri ile ünlü olmuşlardı ve bu son ürünle beraber firma, özüne geri dönmeyi düşünüyor. Ancak bu klavye, bildiğimiz klavyelerden biraz farklı. N4BB'nin söylediğine göre, bu klavye dokunuş algılayıcısına da sahip. Yani, klavyeyi klasik bir şekilde tuşlara basarak kullanmak mümkünken, sadece tuşların üzerinden geçerek de kullanmanız mümkün.

Bir web tarayıcısı açıkken iken, normal bir akıllı telefon ekranında olduğu gibi, elinizi yukarı veya aşağı kaldırarak sayfada hareket edebiliyorsunuz. Bir e-posta veya yazı yazarken ise, klavyenin üzerine sağdan sola hareket ederek kelimeleri silmeniz mümkün. Konsept, parmaklarınızı klavyenin üzerinde çok fazla hareket ettirme ihtiyacını ortadan kaldırarak ve elinizi dokunmatik ekrandan gereğinden fazla uzaklaştırmanızı engelleyerek zaman kazanmanız üzerine kurulmuş gibi gözüküyor.

Klavyenin bu iddiaları karşılayıp karşılamayacağı ise henüz belli değil. Ancak Windermere'in, veya satışta kullanılması mümkün olan adı ile Q30'un tek önemli özelliği klavyesi değil. Ürünün kendisi de oldukça güçlü bir donanıma sahip olacak gibi duruyor. Söylenenlere göre bu telefon, dört çekirdekli Snapdragon 800 ile 3GB RAM sahibi olmanın yanı sıra, 4 inç ve 1.440 x 1.440 piksel çözünürlüğe sahip bir kare LCD ekrana sahip olacak. Aynı zamanda 13 MP'lik bir arka kamera ve 2MP'lik bir ön kamera ile 3450 mAh pil de bu üründe bizi bekleyen özellikler arasında.

BGR'nin söylediğine göre, Windermere birden fazla kez iptal olmanın eşiğine geldi. Ancak son rapora göre ürünün piyasaya bu yıl içerisinde çıkması mümkün gözüküyor. Ürün hakkında halen bilmediğimiz bazı şeyler olduğu doğru ancak buradaki asıl soru, ürünün piyasaya çıkıp çıkmamasından ziyade, eğer piyasaya çıkar ise, bu ürünü kimlerin alacağı...

Okuyucu Yorumları