BlackBerry, Otonom Araçlar İçin Merkez Kuruyor

Cep telefonu üretiminden tamamen çekilen BlackBerry'nin yeni hedefi belli oldu!

BlackBerry'nin yeni hedefi!

Kanada'nın BlackBerry Ltd şirketi, otonom sürüş teknolojisi için bir araştırma merkezi açmaya hazırlanıyor ve otonom araçlar endüstrisinde diğer firmalarla rekabet etmeye kararlı görünüyor.

BlackBerry, telefonları ile bilinen bir markayken artık yatırımını yazılım alanına kaydırıyor. Şirket, BlackBerry markasının kullanım hakkını, geçtiğimiz günlerce Çinli TLC'ye devretmiş ve artık telefon üretmeyeceğini resmi olarak duyurmuştu. Şirketin yeni girişimi, sürücü assistanı ve otonom araç teknolojisi.

BlackBerry ve Waterloo Üniversitesi araştırma ekipleri, geçtiğimiz ay Ontario'nun kamuya açık yollarında özerk özelliklere sahip Ford Motor Co Lincoln araçlarını test etmek için yeşil ışık yaktı. Şirket ayrıca, 2021 yılına kadar robot sürüş paylaşım araçlarının filolarını pazarlamak için Detroit merkezli otomobil üreticisi ile doğrudan çalışmak için bir anlaşma imzaladı.

Auto Forecast Solutions analisti Sam Fiorani, "Bütün pakete ve güvenliğe sahip olduklarını ispatlayabildikleri takdirde, otonom araç işletim sistemleri için piyasaya kesinlikle hakim olabilirler" diyor.

Okuyucu Yorumları