BlackBerry'ye büyük darbe!

BlackBerry, belki de bugüne dek yediği en büyük darbeyi, bu adamdan yemek üzere...

BlackBerry'ye büyük darbe!

Amerikan hükümeti, bir zamanlar BlackBerry'nin en büyük müşterilerinden birisiydi. Fakat zaman içerisinde ülkedeki farklı resmi daireler ve kurumlar, diğer markalara yönelmeye başladılar. Başta Apple ve Google gibi markalara olan bu yön değişimi, öyle görünüyor ki, BlackBerry'ye bağlılığıyla tanınan Amerikan başkanı Barack Obama'yı da etkilemeyi başardı.

Wall Street Journal'da yayınlanan bir habere göre, Beyaz Saray'da bir süredir Samsung ve LG tarafından üretilmiş olan Android telefonlar test ediliyor. Apple'ın bu listede olmamasıysa verilen diğer bilgiler arasında yer alıyor. Testler yakın bir zamanda başladığı için, henüz ileri seviyeye gelmiş durumda değiller ve bu yüzden Obama'nın kullandığı modifiye BlackBerry cihazından vazgeçip geçmeyeceği an itibariyle kesinlik kazanmış değil. Zaten değiştirmek istemesi bile Beyaz Saray protokolünde aylar alacak bir işlem.

Savunma bakanlığından gelen açıklamaysa konuyu net bir şekilde gün yüzüne çıkardı. "Beyaz Saray İletişim Birimi olarak şunu açıkça söyleyebiliriz ki birimimiz ve Savunma Bakanlığı, iletişim için farklı cihazları test ediyor." Diğer taraftan Samsung da herhangi spesifik bir detay vermemesine rağmen Amerikan hükümeti ile bazı testler yaptığını beyan etmekten çekinmedi ve firmadan şöyle bir açıklama geldi; "Amerikan hükümetinde telefonlarımıza giderek artan bir ilgi olduğunu biliyoruz. Bizler de kendilerine elimizden geldiği kadar destek veriyor, farklı hükümet birimleri ile test programları üzerinde çalışıyoruz."

BlackBerry ise hükümet ile olan sözleşmesine sadık kalmaya, kendileri için elinden geleni yapmak için uğraşmakta zira bir zamanların ünlü markası, günümüz itibariyle Kuzey Amerika cep telefonu ve akıllı telefon pazarında sadece yüzde 0.6 gibi bir paya sahip. Tabi tüm bu açıklamalar havada uçuşurken BlackBerry de kendisini korumaktan ve propagandasını yapmaktan geri kalmadı. Firmanın sözcüsü tarafından yapılan; "On yılı aşkın süredir Amerika Birleşik Devletleri'nin mobil iletişim güvenliğini BlackBerry sağlıyor ve ancak BlackBerry gibi bir firma gerekli seviyedeki güvenlik işlemini sağlayabilecektir." açıklaması, adeta bir meydan okumaya benziyor.

Yine de durumun BlackBerry için hiç de iç açıcı olmadığını söylemekte fayda var zira 2012 Mayıs ayında Amerikan Ulaştırma Güvenlik İdaresi, BlackBerry telefonlarının kullanıma son verip, iPhone'a geçmişlerdi. Aynı yılın Eylül ayında da Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza departmanı da benzeri şekilde BlackBerry'lerini rafa kaldırıp, Android ve Apple karışımı yeni telefon kullanımına geçmişlerdi.

Okuyucu Yorumları