BlackBerry'yi fena kızdırdılar!

Z10 ile ilgili bu haberlere kızan cep devi, şimdi işi mahkemeye taşımaya hazırlanıyor...

BlackBerry'yi kızdırdılar!

Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal'da çıkan, yeni işletim sistemi BB 10'u kullanan ilk telefon olan Z10 satışlarıyla ilgili haberlere çok kızan firma, suçlu gördüğü kişilerle ilgili yasal adımlar atmaya hazırlanıyor. Gazetenin pazar araştırma firması Detwiler Fenton analistlerinin yaptığı açıklamalara dayandırdığı haberde, Z10 satışlarındaki düşüşten bahsediliyor, kimi mağazalarda ürün geri dönüşlerinin satışları geçtiği iddia ediliyor.

Blackberry CEO'su Thorsten Heins yaptığı açıklamada, şu an satışların yaptıkları tahminlerle uyumlu seyrettiğini, endüstri ortalamasından farklı bir ürün geri dönüş oranı görülmediğini belirtiyor. Heins ayrıca, "Bunun tersini iddia etmek ya söz konusu verinin inanılmaz hatalı okunduğu anlamına ya da bilinçli bir çarpıtma olduğu anlamına geliyor. BlackBerry'nin bu işin peşini bırakmayacağından emin olabilirsiniz" dedi. Gazetenin haberi dayandırdığı araştırmayı yapan Detwiler Fenton firması, bu sert eleştirilere rağmen ve BlackBerry tarafından talep edilmesine rağmen elindeki verileri açıklamadı.

BlackBerry'nin bu türden haberlere sert tepki göstermesinin nedeni, kullanıcı tercihleri üzerinde etkili olmalarından kaynaklanıyor. Firma daha önce de yanlış pazarlama stratejisi belirlemekle suçlanmıştı.

Okuyucu Yorumları