BlackBerry'nin gidişatı iyi ama yeterli değil

BlackBerry'nin Android'li cebi Priv'den iyi sinyaller geliyor. Peki bu, şirketi kurtarmaya yeter mi?

BlackBerry'ye Android dopingi

Kanadalı teknoloji devi BlackBerry'nin Android işletim sistemine sahip yeni telefonu Priv, şirketin kazançlarının artmasına katkı sağladı ancak bu dalgalanma, henüz BlackBerry'yi ayakta tutmak için yeterli olacak gibi görünmüyor.

Satışa sunulmasının üzerinden sadece birkaç hafta geçmesine rağmen BlackBerry Priv iyi bir başlangıç yapmış gibi görünüyor. Cuma günü açıklanan üç aylık kazanç raporu, şirketin iyi bir gidişatta olduğunun ilk ipuçlarını sundu.

BlackBerry CEO'su John Chen, satışların ilk 30 gününün çok olumlu geçtiğini söylerken, BlackBerry'nin çekirdek hedef kitlesi olan devlet kurumları ve büyük kurumsal müşterilerin hala ürün planlarına yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. Chen, güvenlik ve gizlilik odaklı Priv'in doğrudan bu hedef kitleye hitap ettiğini ifade ediyor.

BlackBerry Priv'in henüz satış rakamları açıklanmış değil. Bunun arkasında da henüz bir aylık satışların genel cihaz satışları üzerinde büyük bir etkisinin olmaması yatıyor. Kasım ayıyla birlikte Priv, ABD'de bir taşıyıcı ile sadece dört pazarda mevcut durumdaydı. Cihaz, Şubat ayıyla birlikte 31 pazarda satışa sunulmaya başlanacak.

Kendi yazılım işindeki güçlü satışları sayesinde BlackBerry, 557 milyon dolar gelir, hisse başına 3 cent kayıpla kazanç ve gelir beklentilerinin üzerine çıkmayı başardı. Yahoo Finance analistleri, şirketin 490 milyon dolar gelir ve hissse başına 14 cent kayıp yaşamasını bekliyordu.

Okuyucu Yorumları