Blade Runner'ın yönetmeninden web'e özel film

Bıçak Sırtı (Blade Runner) filminin yönetmeni internette yayınlanmak üzere yeni filmler hazırlıyor

Web'e özel kısa filmler

1982 yılı yapımı Bıçak Sırtı (Blade Runner) adlı ünlü bilim kurgu filmi büyük bir başarı yakalamış ve yönetmeni Ridley Scott'ın da ününe ün katmıştı. 71 yaşındaki ünlü yönetmen şimdi ise farklı bir proje için kolları sıvadı. Kendi firması olan Ridley Scott Associates (RSA) bünyesi altında süreleri 5 ile 10 dakika arasında değişen kısa filmler hazırlayacak olan Scott, bu projede ağabeyi Tony ve oğlu Luke'dan da yardım alacak. RSA, Purefold adlı kısa film serisini bir bağımsız film şirketi olan Ag8 ile birlikte hazırlayacak.

Filmler Blade Runner'daki karakterleri veya olayları doğrudan ele almayacak ama ünlü filme göndermeler içerecek. Filmler internet üzerinden yayınlamak için hazırlanıyor. Eğer internet üzerinde hedeflenen başarıyı yakalarlarsa ondan sonra televizyon yayınları için görüşmeler başlayacak.

Bu yaz yayınlanması beklenen ilk bölümün teması ise "insan olmak ne anlama gelir" olarak seçildi. Filmlerle ilgili daha fazla bilgi almak için Ag8'in web sitesindeki ilgi sayfasını ziyaret edebilirsiniz (İngilizce).

Okuyucu Yorumları