Blizzard: 5.000 hilecinin acı sonu!

Sen misin hile yapan? Oyun devi Blizzard, hile yapan oyunculara çözümü bakın nerede buldu...

5.000 hilecinin acı sonu!

Oyunlarda kullanılan "Hack"ler herkes tarafından bilinmekte. Çoğu zaman bütün oyuna vakit harcamak istemeyen oyuncular tarafından kullanılan hack programları, özellikle Blizzard gibi büyük bir firmanın oyununda kullanılınca cevap biraz sert olabiliyor.

Blizzard, SC II piyasaya çıktığı günden bu yana hack programı kullanan tam tamına 5.000 adet oyuncunun hesabını sildi. Bu duruma sebebiyet verense; sıkça kullanılan "maphacking" sistemi oldu. Tom Senior'un yaptığı açıklama gösteriyor ki bu program sayesinde oyuncular haritanın tamamını görebiliyor ve bu sayede oyun esnasında çok büyük bir avantaj sağlayabiliyorlar.

Hack kullanımı esnasında yakalanan bir oyuncunun ekranından görülen görüntülerse durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya çıkardı. Saat 01:13 sularında yaptığı bir maçta oyuna başlar başlamaz haritanın diğer ucundaki bir bölgeye probe gönderen oyuncu, hızlı bir şekilde bu bölgeye kuruldu. Bu rahatlığının sebebiyse haritasının tamamını oyun başladığı andan itibaren görebiliyor olması.

Blizzard benzeri olaylara karşı tetikte. Her ne olursa olsun hack programlarına karşı kesin çözümler üretmeye devam edecek.

Okuyucu Yorumları