Blizzard Arttırılmış Gerçekliğe Adım Atıyor

Diablo Immortal ile eleştirilerin odağı olan Blizzard'ın mobil platformundaki bir sonraki adımı, ortaya çıktı!

Blizzard'dan AR sürprizi!

Blizzard, yakın zamanda akıllı telefon platformuna sunduğu Diablo Immortal ile konsol ve kişisel bilgisayar oyuncularının tepkisini çekmişti. Şimdi ise bu öfkeli oyuncu topluluğunun dikkatini çekecek ikinci bir gelişme daha gündemde.

Kotaku'nun raporlarında göze çarpan bir detay, şirketin World of Warcraft için Pokémon GO'yu anımsatacak bir AR (Arttırılmış Gerçeklik) oyunu geliştirmekte olduğunu açığa çıkarıyor. Makaledeki söz konusu bölüm şu şekilde:

"Blizzard'ın geliştirici ekiplerinden bir tanesinin amacı ise Pokémon GO'nun Warcraft versiyonunu geliştirmek ve şu anda oyun, akıllı telefonlar için geliştirme aşamasında. Blizzard'ın karar mekanizması, Warcraft temalı bu oyunun oldukça büyük bir gelir kaynağı olacağı düşüncesinde ancak oyunun geliştirilmesinin nedenlerinden biri de baş tasarımcı Cory Stockton'un büyük bir Pokémon hayranı olması. Geliştirme aşamasındaki Warcraft mobil oyununu oynayanlardan birçoğu oyunun Pokémon GO'dan özellikle tekil oyuncu özellikleri açısından çok daha fazla ögeye sahip olduğunu belirtiyor."

Diablo Immortal'ın nasıl karşılandığı göze alınırsa, Warcraft hayranlarının oyunu ilgi çekici bulup bulmayacağı firma için farklı bir sorun. Oyun için henüz kesin bir tarih açıklanmadı, bu sebeple BlizzCon 2019'a kadar bu oyun hakkında başka bir gelişme haber kaynaklarına düşmeyebilir. Ancak oyuncuların böyle bir WoW oyununu nasıl karşılayacağı her şeye rağmen merak konusu olmaya devam ediyor.

Okuyucu Yorumları