Blizzard, ilk StarCraft'ı yeniliyor!

Oyun devi Blizzard, orijinal StarCraft'ı yenileyeceğini duyurdu!

Orijinal StarCraft yenileniyor!

Blizzard'ın, eski oyunlarını hayatta tutma konusunda efsanevi bir yeteneğe sahip olduğu söylenebilir ancak firma bu sefer fazladan bir uğraş göstermeyi planlıyor gibi gözükmekte. Stüdyonun yaptığı açıklamaya göre StarCraft: Remastered sürümü sunulacak ve 1998 yılının gerçek zamanlı strateji oyunu (Brood War genişletme paketi dahil olarak) modern çağa taşınacak. Oyun, artık zorunlu olan yeni bir görüntüye, yüksek çözünürlüklü grafiklere (4K desteği dahil), gelişmiş sese ve Blizzard'ın şu andaki oyun başlatıcısı ve çok oyunculu ağına desteğe kavuşuyor. Ayrıca ekip, bu fırsatı kullanarak oyunu "onarmayı" ve artık çok önemsemediğimiz içerik ve özellikleri oyuna eklemeyi planlıyor. Eğer eski oyunu oynadıysanız bile bir kez daha oynamak için geçerli bir sebebiniz olacak gibi gözüküyor.

Tek kişilik senaryo oyununda gelişmiş sanat çalışması ile hikaye anlatımının güçlendirildiği gözükecek. Çok oyunculu sürümün severleri ise daha yeni olan Blizzard oyunlarında artık bir standart haline gelmiş olan "gelişmiş" eşleştirme, merdiven (ladder) oyunları ve sosyal özelliklere kavuşacaklar. Ayrıca tek kişilik oyun ilerlemenizden özel harita ve tuş komutlarına kadar tüm ayarlarınızı bulut kayıtları ile koruyabileceksiniz. Oyunun değişmeyecek tek şeyinin ise temel oynanış şekli olacak.

Bu yenileme, yaz aylarında hem Mac hem de Windows kullanıcıları için sunulacak ve fiyatı ilerleyen haftalarda açıklanacak. Ancak biraz nostalji yaşamak isteyenlerin bu kadar uzun bir süre beklemesine gerek bulunmamakta. Blizzard, 19 yıllık orijinal Brood War oyunu için de bir yama sürerek Windows uyumluluğunu geliştirmekte ve tuş değiştirme gibi özellikleri eklemekte. Güncelleme hazır olduğunda, StarCraft Anhology (orijinal oyun ve Brood War) bedava olacak.

Tabi ki bu bir başka oyun stüdyosunun daha eski oyunları yenileyerek nostaljik oyunculardan kolay para kazanma akımına katılması olarak gözükebilir ve Blizzard'ın geçmişinde bol miktarda nostaljik oyuncu olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak bu duruma rağmen Blizzard'ın, oyunu tekrar sunmak için geçerli bir sebebi daha var. Serinin ikinci oyunu ile ilk oyunu arasında 12 yıllık bir boşluk bulunmakta ve StarCraft II oyuncularının büyük bir kısmı, ilk oyunu oynamamış olacak kadar genç oyunculardan oluşmakta. Aradaki teknoloji farkı da ilk oyunu hızlı bir şekilde oynanamaz hale getirmekteydi. Bu yeni sürüm ile beraber genç oyuncular, ilk oyun ile neleri kaçırdıklarını görebilecekler ve eski oyuncular da günümüz teknolojisi ile geri dönüş yapmanın keyfine ulaşabilecekler.

Okuyucu Yorumları