Blockchain Tabalı Sosyal Medya Liberty, Polkadot ile Ortak Oldu

Günümüz popüler sosyal medya şirketlerinin kullanıcıların verilerini sömürdüğünü söyleyen Liberty projesi, sosyal medya sektörüne merkeziyetsizlik getirmeyi hedefliyor

Blockchain Tabalı Sosyal Medya Liberty, Polkadot ile Ortak Oldu

Günümüz popüler sosyal medya uygulamaları kullanıcı verilerini kullanma biçimleri ile sık sık gündeme geliyorlar. Bu konuya dikkat çeken Blockchain tabanlı sosyal medya projesi "Project Liberty" sektörü yeniden şekillendirmek için kullanıcıları ile buluşuyor. DSNP olarak adlandırılan internet için daha adil ve kullanıcı dostu bir teknoloji altyapısı oluşturmaya odaklanan girişim, ünlü gayrimenkul zengini Frank McCourt tarafından finanse ediliyor.

Proje merkezinde yatan Blockchain teknolojisi için ise popüler Blockchain ağı Polkadot ile anlaştı. Polkadot'un üzerine inşa edilecek proje, yüksek performanslı, düşük maliyetli ve merkeziyetsiz bir sosyal ağ yaratmayı hedefliyor.

Konu hakkında konuşan Polkadot'un kurucusu Gavin Wood ise şu ifadelere yer verdi:

“Web 3.0'ın başarılı olması için evrensel olarak erişilebilir bir sosyal mecraya ihtiyacı var, çünkü Web 2.0'ın sosyal devleri şu anda kullanıcıların platformlarında ne söyleyebilecekleri veya yapabilecekleri üzerinde mutlak kontrole sahipler. Project Liberty ve DSNP protokolü, bu önemli hizmeti sağlamaya yönelik açık bir yol sunuyor. Vizyonumuzu, değerlerimizi paylaşan ve internet için daha adil bir temel oluşturma çabalarımıza başkalarının da katılmasını umut eden ortaklarla çalışmaktan heyecan duyuyoruz”

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.