Blogspot, HTTPS'yi varsayılan hale getirdi!

Google'ın HTTP'de kalan bir hizmeti daha şifreli HTTPS bağlantısını varsayılan hale getirdi!

Bir site daha HTTPS oldu!

Google, Blogspot sayfalarını varsayılan olarak HTTPS üzerinden sunmaya başladı. Ünlü blog hizmetinin tüm sayfaları, artık güvenli, şifreli bağlantı üzerinden sağlanıyor.

Google, web üzerindeki verilerinizin yol üstünde okunmaması ve modifiye edilmemesi için şifrelemeye önem veriyor. Blogspot ilk olarak Eylül'de HTTPS üzerinden sunulmaya başlanmıştı, ancak sadece isteyenler bu işlevden faydalanıyordu. Dileyen site yöneticileri, şifreli trafiği etkinleştirerek tüm ziyaretçilerin sitenin HTTPS sürümünü ziyaret etmesini sağlayabiliyordu.

Google'dan güvenlik yazılımı mühendisi Milanda Perera'nın konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu: "HTTPS internet güvenliğinin temel bir parçası. HTTPS, web siteleri ile ziyaretçilerin web tarayıcıları arasında gönderilerin verilerin bütünlüğünü ve gizliliğini koruyor. Bu açılışın bir parçası olarak HTTPS Availability ayarını kaldırıyoruz. Bu ayarı daha önce etkinleştirmemiş olsanız bile bloglarınızda HTTPS sürümü etkinleştirilmiş olacak."

Google, bazı sayfalarda, kullanılan uyumsuz şablonlardan, araçlardan veya gönderilerden dolayı "karışık içerik" hatasının ortaya çıkabileceğini söylüyor.

Firma, Google Drive, Gmail, arama sonuçları gibi birçok hizmetinde HTTPS'yi kullanıyor ve diğer web sayfalarının da HTTPS'ye geçmesini istiyor. Örneğin Google'ın yeni arama algoritması, HTTPS destekli sitelere daha yüksek puan veriyor.

Okuyucu Yorumları