Blu-ray'in geleceği karanlık! İşte nedeni...

HD-DVD'yi alt etti, tek format olmayı başardı. Peki Blu-ray neden hala popüler olamadı? İşte yanıtı.

Gerçekten şampiyon mu?

CHIP Online'ın A'dan Z'ye Blu-ray rehberi... Tıklayın...

Format savaşını ezici bir üstünlükle kazanarak krallığını ilan eden Blu-ray, her ne kadar popülaritesini günbegün artırıyor olsa da, yapılan bazı araştırmalar, Blu-ray'in sanıldığının aksine kullanıcılardan pek de rağbet görmediğini ortaya koyuyor.

ABD'de Harris Interactive tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklandı. Bilindiği üzere Amerikan halkının neredeyse yarısının evinde yüksek çözünürlüklü bir televizyonu bulunuyor. Ancak bu elbette bu kullanıcıların bir Blu-ray'e sahip olduğu anlamına gelmiyor.

2401 kişiyle yapılan araştırmaya göre, araştırmaya katılanların %93 gibi ezici bir çoğunluğu, evlerine önümüzdeki yıl Blu-ray almayı düşünmediklerini beyan etti.

Araştırmanın sonuçları pek çok çevrede şok etkisi yarattı. Ancak söz konusu araştırmayı yapan şirkette danışman olarak görev yapan Milton Ellis'a göre sonuçlar pek de şaşırtıcı değil. Ellis, tüketicilerin günümüzde kolayca yüksek çözünürlüklü TV kanallarını izleyebildiğini ifade ederken, yakın gelecekte pek çok tüketicinin favori filmlerini yüksek kalitede internet üzerinden izleyebileceğini ve böyle bir durumda Blu-ray'e ihtiyaç kalmayacağına dikkat çekti.

Okuyucu Yorumları