Blue, Windows 8 için dev bir güncelleme mi?

Aylar önce konuştuğumuz gizemli "Windows Blue"nun ne olduğu, sonunda ortaya çıktı (gibi!)

Windows Blue da neyin nesi?

Windows 8'in çıkmasıyla beraber Microsoft'un gelecek için ne planladığını daha çok merak etmeye başladık. Şirket, Windows 8 güncellemeleri için çoktan çalışmaya başladı. 2013'de Windows 8 için sunulacak bir güncellemenin önemli değişiklikler getirmesi bekleniyor.

Daha önce, Ağustos ayında "Windows Blue" kod adıyla "tanıştığımız" ürünün Windows 8 için önemli bir güncellemeye dönüşmesi bekleniyor. Önümüzdeki sene "Windows 8.1 hizmet paketi" şeklinde sunulabilecek güncelleme, The Verge'ün raporuna göre standart bir güncellemeden fazlasını sunacak. 2013'ün ortalarında gelmesi beklenen güncelleme "arayüz değişiklikleri ve tüm platformda, fiyatlarda değişiklikler" içerecek. Değişiklikler arasında giriş ekranındaki kutucukların boyutlarını daha esnek bir biçimde değiştirmeye izin veren bir işlevin bulunması muhtemel. Bunun yanında kutucuklar için daha fazla renk seçeneği de sunulabilir.

Blue güncellemesinin kullanıcılara çok düşük bir ücretle sunulacağı veya ücretsiz olarak sunulacağı söyleniyor. The Verge'e göre Blue ile beraber Windows SDK'nın yeni bir sürümü de yayınlanacak, böylece geliştiricilerin Blue için uygulama geliştirmesi sağlanacak.

"Blue"nun Windows'un yıllık olarak güncellenmesi için de öncü olması bekleniyor. Bununla birlikte Microsoft'un "Windows 8" markasından vazgeçmeyeceği, onu kullanmaya devam edeceği söyleniyor.

Okuyucu Yorumları