Bluetooth-NFC destekli asma kilitler geliyor!

NFC ve Bluetooth destekli, Android ve iOS ile uyumlu bir asma kilit fikri, çok yakında gerçek oluyor

Asma kilit; ama akıllı...

Geçtiğimiz yıl Kickstarter'da birkaç farklı "akıllı asma kilit" fikri sunulmuş ama bu fikir, beklenen ilgiyi görmemişti. Bu grubun içerisinde Bluetooth 4.0 ve NFC desteği ile en iddialı olan Quicklock Padlock da, hedefi olan 100,000 doların çok altında kalmıştı.

Ürünün 36 Kickstarter destekçisi için, şimdi güzel bir haber geldi. Quicklock'un üreticisi SafeTech Products, Kickstarter'da beklediği ilgiyi göremese de üretime geçtiğini, akıllı kilidinin ön siparişinin mümkün olduğunu ve Mart ayında raflara çıkacağını duyurdu.

Bu kilidi açmak için iki yol bulunmakta. İsterseniz Quicklock iOS / Android uygulaması aracılığı ile Bluetooth kullanarak kilidi açabilirsiniz. Ama böyle bir imkanınız bulunmuyorsa; zincirle bağlı küçük bir cisim, etiket veya paslanmaz çelik yüzük şekillerine sahip olabilen NFC özellikli anahtarlar da kilidi açabiliyor.

Uygulamaile, kimin ne zaman kilide ulaştığını da öğrenebileceğiz. NFC söz konusu olduğunda her kilit, en fazla 50 NFC kodu ile sınırlanacak.

79 dolar değerindeki standart seçenek, bir adet NFC özellikli kart ile beraber sunulacak. Yani, yüzük ve benzeri diğer NFC seçeneklerini kullanmak için, bir miktar daha fazla para ödemeniz gerekecek.

Kilidin üretime geçmesinin önemli bir yanı da var: Kickstarter gibi sitelerde istediği desteğin fazlasını alan birçok ürün hayata geçmezken, aradığı desteğin çok altında destek gören bir ürünün hayata geçiyor olması...

Okuyucu Yorumları