BMW 5 serisine sihirli bir dokunuş...

BMW 5 serisi, sihirli bir dokunuşun da yardımıyla geleceğin otomobil teknolojisini sergiliyor...

BMW'ye sihirli dokunuş...

Bir İngiliz firması olan Artemis, BMW 5 serisini dalga gücüne sahip hibrid bir araca dönüştürmek niyetinde. Merkezi Edinburg'da bulunan şirketten geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre, revizyondan geçirilen yeni BMW 5 serisi, tamamen hidrolik bir sisteme dayanan ve aracın motoru ile tekerlekleri arasında bulunan Digital Displacement teknolojisini kullanarak yakıt tüketimini yarı yarıya indirecek.

Artemis'in başındaki isim olan Win Rampen'ın bu konuda basına verdiği demeç ise şöyle: "Geliştirdiğimiz bu yeni teknoloji sayesinde araçlar artık yakıtlarını daha etkin bir şekilde kullanabilecek. Ancak sistemin faydası elbette bununla sınırlı değil; zira bu sistem elektrik hibrid'lere nazaran sürücülere maliyeti bir hayli düşük. Bu sayede hibrid araçlarının daha ekonomik olmaması için hiçbir neden yok."

Bir miktar petrol ve depolanan enerjiyle birlikte çalışan test aşamasındaki araç, tüm bu artılarının yanında karbon emisyonlarını da %30 oranında azaltıyor ve bu aracın performansına olumsuz bir yönde de yansımıyor. Uzmanlara göre bu sistem, özellikle şehir içinde sürekli dur-kalk şeklinde ilerleyen ve trafiğe fazlasıyla takılan otomobil ve kamyon sürücülerine fayda sağlayacak.

Okuyucu Yorumları