BMW, Alphabet.com'u Google'a satmıyor!

Google'ın yeni şirketi Alphabet, ilk büyük darbesini internet alanında yemek üzere!

Google'a Alphabet.com engeli!

Google, yeniden yapılanma planlarını açıkladıktan hemen sonra yeni CEO'sunun Sundar Pichai olacağını söylemişti. Böylelikle Google, daha büyük bir kuruluş olan Alphabet'in bir şirketi haline gelmiş, Alphabet'in başına ise Larry Page ve Sergey Brin gelmişti.

Alphabet, şu an Google, Nest, Calico gibi bağlı firmalara ev sahipliği yapıyor. Ancak görünen o ki her şey planlandığı gibi gitmiyor. New York Times'ın raporuna göre firma, Alman otomobil üreticisi BMW ile Alphabet.com alan adı konusunda anlaşmaya varamadı. Alphabet.com, şu an BMW'nin kontrolü altında bulunuyor. Daha kötüsü BMW, alan adını satmak gibi bir planının olmadığını söylüyor. Münih, Almanya'dan BMW yetkilisi Micaela Sandstede, bu web sitesinin Alphabet (BMW'nin Alphabet'i) için çok önemli olduğunu söylüyor.

Google'ın duyurusuyla birlikte Alphabet.com, bir süre erişilmez duruma gelmişti. Bunun nedeni muhtemelen sitenin trafiğinin bir anda yükselmesiydi.

BMW yetkilisi, herhangi bir marka hakkı ihlali olup olmadığını incelediklerini belirtti. Firmaların bir ismi kullanması, onun diğer firmalar tarafından kullanılmasını her zaman engellemeyebiliyor. Bu tür bir ihlal, ABD Patent Ofisi'ne göre sadece tüketicileri yanıltabilecek bir durum sözkonusu olduğunda oluşuyor.

Google'ın Alphabet'ine şu an abc.xyz adresinden ulaşılabiliyor. Ancak büyük firmaların .com alan adına sahip olmaları kritik bir öneme sahip olduğu için Google'ın BMW ile yaşadığı sorunu bir şekilde çözmesi gerekecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları