BMW CES 2016'da AirTouch arayüzünü tanıtacak

BMW'nin tanıtmaya hazırlandığı AirTouch teknolojisi, otomobiller için yeni bir dönemi başlatacak!

BMW'den AirTouch geliyor!

BMW gelecek haftaki CES 2016'da, basit el hareketleriyle otomobilin bazı özelliklerinin kontrol edilmesine izin verecek yeni jest tabanlı arayüz konseptini tanıtacağını duyurdu.

AirTouch olarak adlandırılan teknoloji, müzik dinleme, navigasyon ve telefon iletişimi gibi fonksiyonların el hareketi ile kontrol edilmesini sağlıyor.

AirTouch, el hareketlerini algılamak için konsol ve iç dikiz aynasına yerleştirilmiş bir grup sensörden yardım alıyor. Böylece sürücünün gözünü yoldan ayırıp dokunmatik ekranda dolaşmasına gerek kalmıyor. Direksiyon simidinin üzerinde yer alan özel bir buton ise AirTouch girişleri hızlandırmaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

Bir yandan menülerde gezinmek için elinizle çeşitli jestler yaparken diğer yandan temassız sistem direksiyonu bırakmaya gerek kalmadan özel tuşa dokunarak seçimi onaylayabilmenizi sağlıyor.

Parmak tabanlı kontrol planı BMW 7 serisinin bir özelliği olurken, BMW yeni AirTouch teknolojisiyle 3D kontroller ve geniş, panoramik ekran sunarak ileriye doğru büyük bir sıçrama yaptığını iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları