BMW, iX ve i4'leri yangın tehlikesine karşı geri çağırıyor

BMW elektrikli iX ve i4 modellerini yangın tehlikesi gerekçesi ile geri çağırıyor. İşte bu karardan etkilenen modeller.

BMW, iX ve i4'leri geri çağırıyor

BMW, iki elektrikli araç modelinin karıştığı birden fazla pil yangını olayını araştırdıktan sonra 83 adet iX ve i4 aracını geri çağırmaya karar verdi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, belirli iX xDrive 50, iX M60, i4 eDrive40 ve i4 M50 araç sahiplerini arabalarını sürmemeleri, şarj etmemeleri veya kapalı alanlara park etmemeleri konusunda uyardı.

BMW, Nisan ayında 2022 i4 eDrive ile ilgili bir denizaşırı olayı araştırdıktan sonra, 2 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 arasında üretilen iX modellerinde 22 Kasım 2021 ve 13 Haziran 2022 arasında üretilen i4 modellerinde belirli Samsung SDI pil hücrelerinde bir üretim hatası buldu.

BMW, bayilerini geri çağırma konusunda bilgilendirdi. Otomobil üreticisi, etkilenen araçlardaki pilleri ücretsiz olarak değiştirecek. BMW, pil arızasından kaynaklanan herhangi bir kaza veya yaralanmadan haberdar olmadığını da ekliyor. Etkilenen araç sahipleri Eylül ayına kadar bir bildirim mektubu alabilir, elbette daha fazla bilgi için önceden BMW desteği ile de iletişime geçebilirler.