BMW, teknoloji dünyasında yeni ortaklar buldu!

BMW, sürücüsüz otomobiller için yanına oldukça güçlü 2 ortak buldu; bunlardan biri de PC dünyasının gerçek devi...

BMW'ye PC dünyasından dev ortak!

BMW, şimdiden 2021 yılında otonom araçları yola çıkartmayı kafasına koydu. Ancak otomobil üreticisi, bu isteği gerçeğe çevirmek için ihtiyacı olan bütün teknolojik bilgiye sahip değil. Ama şimdi Alman devi, yaptığı duyuru ile, bu hedefe ulaşmak için Intel ve bilgisayar görüşü/algılayıcı firması Mobileye ile ortaklık kurarak, hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak bir platform kurmayı planladığını açıkladı. Ancak üç firma, sadece BMW'nin yararına çalışmayacak. Anlaşıldığı kadarıyla açık bir endüstri platformu kurularak, diğer otomobil üreticilerin de bu platformu kullanmasına imkan tanınacak ve otonom araçlar daha geniş bir şekilde ulaşılabilir olacak.

Teknoloji açısından bakıldığında Intel ve Mobileye'ın ikisi de makine öğrenimi ve bilgisayar teknolojisi konusunda deneyimlerini sunacak; Intel, şu anda birkaç yıldır otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışmakta. Firmaların en son hedefi ise teknolojinin, sürücülerin gözlerini ve akıllarını yola vermedikleri, ellerini direksiyonda tutmak veya sürüş ile ilgili herhangi bir şey yapmak zorunda olmadıkları bir noktaya ulaşmak olarak belirlenmiş durumda.

Üç firma da 2021 hedefi için "sunulabilirler ve hedef noktaları" konusunda anlaşmış durumda ancak bunların ne olduğu hakkında henüz pek konuşulmuyor. Kısa dönem içerisinde ise ortaklar, "bolca otomatikleşmiş sürüş" prototipi içeren bir otonom test sürüşü gösterimi yapacak. Bunun tam olarak ne anlama geldiği belirgin değil ancak bu ortaklığın meyvelerini, çok fazla zaman geçemeden görebileceğiz gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları