BMW ve Microsoft'tan yeni araç uygulaması!

BMW, araçlarında farklı bir deneyim sunabilmek için Microsoft'la yeni bir işbirliğine imza attı!

BMW'ye Microsoft dokunuşu!

BMW, yeni BMW Connected North America uygulamasını, iOS kullanıcıları için Build 2016 etkinliği sırasında yayınladı. Platform, Microsoft Azure tabanlı Open Mobility Cloud ile güçlendirilmiş durumda.

Fikrin arkasında başlangıç olarak takvimleriniz, mesajlarınız, rehberiniz, gerçek zamanlı trafik bilgisi ve sürüş alışkanlıklarınız, tahmini yolculuk süresi gibi bulut tabanlı verilerinizi desteklemek yatıyor. Bütün bunların Google Now'ın yaptıklarına benzer gözüktüğünü düşünüyorsanız, doğru düşünüyorsunuz. Bu özelliklerin tamamı, Android Auto ile aracınıza bağlanabilen Android telefonlarda bulunmakta. Ancak BMW, akıllı ev özelliklerini de işin içine dahil etmeye çalışıyor ve bu özellikler, ne zaman evde olacağınızı tahmin ederek akıllı ışıkları açabiliyor veya termostat sıcaklığını yükseltebiliyor.

BMW Connected North America uygulaması ConnectedDrive uygulaması ile beraber çalışarak araç özelliklerini ayrı bir şekilde kontrol edebilmenize imkan tanımakta ve bu, Google Now'ın desteklediği bir özellik değil. Ayrıca herhangi bir Android telefonda kullanılabilen Google Now'ın aksine, BMW'nin bulut tabanlı hizmeti sadece kendi araçlarında kullanılabiliyor...

Okuyucu Yorumları