BMW ve Mini gelecek vizyonunu açıkladı!

BMW ve Mini, sürücüsüz araçlar ve yapay zeka konusundaki planlarını açıkladı!

İşte geleceğin otomobilleri...

Teknolojinin son yıllarda sunduğu ürünler giderek "otonom" bir anlayışa sahip cihazlar haline geldikçe otomobil endüstrisinin de bu anlayıştan payını ne zaman alacağı büyük bir merak konusu haline geliyor. Google ve Tesla gibi devlerin bir süredir önemli yol kat ettiği bu doğrultuda, iki büyük otomobil üreticisi BMW ve Mini'nin yapay zeka teknolojisine ağırlık veren yeni konseptleri de geleceğin otomobilleri için önemli bir fikir veriyor.

BMW'nin sunduğu vizyonda gelecekte sürücüler otonom sürüş ya da tamamen insan kontrolündeki sürüş olmak üzere iki seçeneğe sahip olacaklar. Diğer yandan sürücüler direksiyonu kavradıklarında da yapay zekanın olanakları devrede olmaya devam edecek ve sürücünün alışkanlıklarına dair çeşitli veriler toplayacak ve hatta sürücülere birçok tavsiyede bulunabilecek.

BMW ve Mini gelecek vizyonunu açıkladı!

Geleceğin araçları için Mini'nin sunduğu vizyonda ise klasik Mini araçlarının görece küçük boyutları korunurken çok daha fazla özelleştirme ve bağlanabilirlik olanakları sunuluyor. "Cooperizer" adı verilen bir sistem sayesinde sürücüler dijtial bir zekayla iletişime geçerek aracın sunduğu ayarları, iletişim, eğlence ve hatta otonom sürüş gibi seçenekleri tamamen özelleştirebiliyor.

Mini gelecekte de küçük boyutlu modelleriyle otomobil dünyasındaki özgün konumunu korumayı sürdürürken sürücülerine arttırılmış gerçek teknolojisine sahip ekranlar ve becerikli sezgisel asistanlar sunmayı hedefliyor. Mini gelecekte araçlarının kendisini şarj istasyonlarına, araba yıkamaya ve park noktalarına otonom bir biçimde götürebilmesi üzerinde çalışıyor.

BMW ve Mini gelecek vizyonunu açıkladı!
Okuyucu Yorumları