BMW ve Toyota'nın büyük ortaklığı ilk meyvelerini veriyor

BMW ve Toyota'nın hidrojen ortaklığı ilk meyvelerini veriyor...

BMW ve Toyota ortaklığı ilk meyvelerini veriyor

BMW ve Toyota arasındaki uzun süredir devam eden "yeşil otomobil" ortaklığı, meyvelerini vermeye biraz daha yaklaşıyor. Autoblog'un açıkladığı üzere, BMW satış lideri Pieter Nota Nikkei ile yaptığı bir röportajda, markaların ortak bir şekilde geliştirdiği hidrojen yakıt hücreli araçları 2025'e kadar satışa çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Nota, potansiyel alıcıları nelerin bekleyeceğine dair bir ipucu vermedi, ancak yakıt hücreleri "özellikle iX5 Hydrogen konsepti gibi büyük SUV'ler için önemlidir. iX5'in küçük hacimli üretiminin bu yılın sonunda başlaması bekleniyor” dedi.

BMW ve Toyota, Supra spor otomobilinin kısa bir süre önce tekrar hayata döndürülmesi de dahil olmak üzere, yıllar boyunca çok sayıda otomobil üzerinde işbirliği yaptı. İkili, yeşil araç teknolojisi ortaklıklarını 2013'ün başında resmileştirdi, ancak kapsayıcı bir yakıt hücresi sistemi üzerindeki çalışmaları 2020'ye kadar tamamlamayı beklemiyorlardı.

Elektrikli araçların çok daha popüler olduğu bir zamanda hidrojenle çalışan araçlar üzerinde çalışmaya devam etmek tuhaf görünebilir. Ancak Nota, teknolojinin daha önce de duyduğumuz bazı avantajlarını hatırlatıyor. Örneğin, elektrikli araçların yeniden şarj edilmesinin birkaç kat daha uzun sürdüğü durumlarda, yakıt hücreli arabalar sadece birkaç dakika içinde yeniden doldurulabilir. Nota ayrıca BMW'nin tüm yatırımlarını tek bir teknolojiye harcamak istemediğini ve hidrojen modellerinin elektrikli sürümleri kadar arz sıkıntısı çekmediğini söyledi.

Ancak bu hidrojen teknolojisinden bağımsız olarak, BMW yakında EV gelişimini hızlandırabilir gibi de gözüküyor. Sadece elektrikli otomobiller önceden beklenenden daha büyük bir satış dilimini oluşturmaktaydı ve Nota, şirketin mevcut 2030 hedefinden "bir veya iki yıl önce" yüzde 50 EV satış hedefine ulaşabileceğini söyledi.