BMW'de büyük kayıplar!

Alman otomotiv devi BMW, yaşadığı önemli kayıplarla birlikte zor bir döneme girdi!

BMW'de büyük kayıplar!

BMW'nin i8 ve i3 elektrik araçlarının arkasında bulunan bazı kilit yöneticiler, Çin merkezli az bilinen Future Mobility firmasının saflarına katıldı. Alman otomobil üreticisi, "BMW i" bölümü baş yöneticisi Benoit Jacob, ürün yönetimi lideri Henrik Wenders ve aktarım organları geliştiricisi Dirk Abendroth'un firmadan ayrıldığını doğrulamış durumda. Görünene göre ayrılan yöneticiler, geçtiğimiz ay BMW'den ayrılarak Future Mobility Corp. CEO'su olan Carsten Breitfeld'e katılacaklar. Çinli firma, oyunlardan mesajlaşmaya pek çok farklı bölüme sahip olan 200 milyar dolarlık bir şirket olan Tencent Holdings tarafından desteklenmekte.

BMW, 2011 yılında 40.000 dolarlık şehir odaklı i3 aracını ve 135..000 dolarlık i8 EV süper arabasını sunmuştu ve bu araçların satışları, EV alanında oldukça etkileyici rakamlara ulaşmıştı. Sadece 2015 yılında 24.000 adet i3 modeli satılmıştı.

Aynı zamanda rakip Tesla ise, 76.500 dolarlık Model S aracından 50.000 adet satmayı başarmıştı. Ayrıca 2017 yılına kadar yola çıkmayacak olan yeni Model 3 içinse 400.000 adet ön sipariş alınmış durumda.

Önemli kayıplara rağmen BMW sözcüsü Paloma Brunckhorst, elektrikli araçların kesinlikle geleceğin araçları olacağına inandığını tekrarlıyor. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde firma, yüzde 50 daha fazla batarya kapasitesine sahip olacak olan yeni bir BMW i3 modelini tanıtacak. Bu durum da arabanın menzilini 190 km'den 240 km'ye yükseltecek.

Ayrıca Brunckhorst'un söylediğine göre BMW, 2018 yılında da i8 Roadster'i pazara sunacak. Bu modelde sunulacak olan yeni teknolojilerin arasında ise "otonom sürüş, dijital bağlantı, akıllı hafif yapı" gibi özellikler bulunacak.

Okuyucu Yorumları