BMW'den çok farklı bir motosiklet konsepti!

BMW, yeni motosiklet konsepti ile, motosikletler hakkında bildiğimiz her şeyi değiştirmeyi amaçlıyor. İşte Motorrad Vision Next 100...

BMW'den çok farklı bir motosiklet!

Arabalar, çarpma önlemeden şerit takibine kadar pek çok gelişmiş güvenlik özellikleri kazanıyor olabilir ancak motosikletlerin geride kaldıklarını söylemek mümkün. Yine de BMW, bu durumu değiştirmeyi hedefliyor ve bunun için Motorrad Vision Next 100 konseptine güveniyor.

Bu konsept motosiklet, firmanın söylediğine göre kask ve koruyucu giysilere ihtiyaç bırakmayan aktif güvenlik sistemleri içerecek. Motorrad konsepti için BMW, araç dursa da hareket etse de çalışan bir kendini düzeltme sistemi kullanmakta. Motosiklet dururken bunun avantajı, hasar almamış veya delinmemiş tanklar ile sinyal lambaları oluyor ve hareket halindeyken de BMW, bu sistemin motosikleti daha çevik ve kolay kullanılabilir yapacağına inanıyor. Benzer bir şekilde, motosikletin bilgisayarı da kendi sınırlarını anlayarak, bir arabada olduğu gibi, tavsiyelerde bulunabilecek veya düzeltmeleri kendi kendine yapabilecek.

Motorrad Vision Next 100 için yapılan tasarımda, sürücü özel bir gözlük kullanmakta ve bu gözlük, rüzgara karşı koruma sağlarken, Google Glass gibi, işe yarayacak bilgileri de sunmakta. Göz hareketlerine tepki veren bu gözlük sayesinde sürücü, motosikletin arkasını görebilirken (otomobil aynası gibi) navigasyon veya telemetri gibi konularda da yardım alabilecek. Ayrıca acil durum bilgilendirmeleri ile sürücü de yaklaşan çarpışmalar konusunda uyarılacak.

Kullanılan motor sistemi, araç çalışırken esneyecek şekilde tasarlanmış.

Şimdilik bir konsept olan aracın yakın zamanda yollara çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor...

Okuyucu Yorumları