BMW'den, hidrojen ile çalışan yeni canavar!

BMW, hidrojen ile çalışan yeni prototip 5 serisi canavarını tanıttı! İşte o canavar ve sundukları...

BMW'nin yeni mucizesi!

Şu anda batarya gücü ile çalışan elektrikli araçlar dikkatleri üstlerine çekiyor olabilir ancak, otomotiv firmalarının üzerinde çalıştıkları tek alternatif yakıt yöntemi elektrik değil. BMW prototip 5 Series GT araçlarını tanıttı ve bu araçlar, elektrikli motoru çalıştırmak için hidrojen yakıt hücrelerini kullanıyor.

Firmanın bu alanda daha önce de denemeler yaptığı görülmüştü. Ancak bu, FCV paketinin tamamlandığı ilk örnek. Hidrojen ile yaklaşık olarak 200 km ilerleyebilen ilk deneme Hydrogen 7'nin aksine, değiştirilmiş 5 Series, kolay bir şekilde 450 km'yi geçebiliyor. 245 Beygir gücü sayesinde de, bu yeni aracın, BMW'nin elektrikli i8'i ile bir drag yarışına girebileceği rahatlıkla söylenebilir.

BMW, 57.000 dolarlık Mirai'yi geliştiren Toyota ile beraber çalışarak 2020'ye kadar, endüstri tarafından kabul edilen bir parça seti oluşturmayı planlıyor. Bu çalışma için halen uzun bir zaman olsa da, BMW, bunun sonucunda hidrojen yakıt hücrelerini elektrikli eDrive sistemi ile birleştirmeyi amaçlıyor. Bu durum, petrol için kesin bir çözüm yaratmasa da – ucuz ve düzgün bir hidrojen istasyonu ağı kurmak kolay değil – BMW ve diğer üreticiler her yolu deniyor.

Okuyucu Yorumları