BMW'nin Kablosuz Şarjı Geliyor!

BMW, elektrikli ve hibrit arabaları konusunda büyük bir sürpriz hazırlıyor!

BMW'nin kablosuz şarjı geliyor!

BMW, kablosuz şarjı, elektrikli ve hibrit araçlarına taşıyor; 2018 yılında 5 Serisi ile başlayarak kendi çözümünü sunacak.

2018 BMW 530e plug-in hibrid aracı, BMW markalı bir akım pedi ile kablosuz olarak şarj edilebilecek. Ped elektriğe bağlandıktan sonra 530e cihazın üzerine yerleşiyor ve akım, kablosuz bir şekilde cihazdan araca aktarılıyor.

Bu küçük düzen, elektromanyetik endüksiyon sayesinde mümkün oluyor. Cihazın içinde yer alan bir başlangıç bobini değişen bir elektromanyetik alan yaratıyor. Araba, bu ilk bobinin ve alanın üzerinde durduğunda arabanın içerisinde bulunan ikinci bir bobinde elektrik akımı oluşuyor ve bu da aracın şarj edilmesine imkan tanıyor.

Kablosuz şarj pedi 3.2kW'ye kadar çıkan şarj gücü imkanı sunuyor ve bu da, BMW'nin duvardan şarj etme seçeneğinin 3.7kW güç sunduğu düşünülürse, oldukça iyi bir rakam. Kablosuz sistem ile aracın tamamen şarj edilmesinin tahmini olarak 3.5 saat sürmesi gerekiyor. Kablo kullanıldığında ise bu süre 3 saat oluyor.

Sistemin oldukça etkili olduğu kesin ancak halen bazı sorular söz konusu. Öncelikli olarak cihaz piyasaya 2018 yılına kadar sunulmayacak ve BMW, bu cihazın sadece Avrupa'ya mı sunulacağını veya diğer kıtalara sunulup sunulmayacağını açıklamış değil.

Ayrıca bu cihazın fiyatı hakkında da bir bilgi henüz yok ve bir araç opsiyonu olarak mı sunulacağı yoksa bağımsız olarak mı satılacağı bilinmiyor.

Mercedes-Benz'in de kendi kablosuz şarj seçeneğini tanıtmayı planladığı düşünülürse, BMW'nin bu tanıtımının tam zamanında yapıldığı söylenebilir. Mercedes'in kablosuz çözümünün de 2018 yılında sunulması bekleniyor...

Okuyucu Yorumları