Borsa, yeni iPhone'ları sevmedi...

Apple'ın yeni iPhone'larını tanıtması, bakın şirket hisselerini nasıl etkiledi...

Hisselere iPhone etkisi!

Apple'ın 10 Eylül'de yeni iPhone modellerini tanıtmasının ardından, Çarşamba sabahı borsada Apple hisselerinin düşmeye başlaması şaşkınlık yarattı.

Teknoloji yatırımcılarının yeni iPhone modellerini, rakiplerinin karşısında yeterince güçlü bulmadığına işaret eden bu olay, yakın gelecekte Samsung, Motorola, Microsoft / Nokia gibi rakiplerin telefonlarının daha iyi satacağını düşündüklerinin işareti olarak da yorumlanabilir.

Salı günü yüzde 2 düşüşle 494 dolara gerileyen hisse senetlerinin aslında her yeni cihaz tanıtımından sonra olduğu gibi, yükselmesi bekleniyordu. Ancak durum daha da kötüleşti ve Çarşamba günü düşüş yüzde 5 oldu. 467 dolara gerileyen hisse senetlerinin şimdilik yükseliş beklentisi de bulunmuyor. Apple'ın ise yatırımcıların bu olumsuz tepksine nasıl cevap vereceği merak ediliyor.

Ancak şu çok açık ki, yatırımcılar insanların Apple mağazaları önünde kuyruk olup yeni iPhone almak için sıralara gireceğine dair inancını yitirmiş durumdalar ve rakiplerin çok daha fazla satacak, daha başarılı telefonlar ürettiklerine inandıkları için, ellerindeki hisseleri bir an önce satıp, zirvedeyken karlarını realize etmeye çalışıyorlar. Apple önlem almazsa, bu tepki giderek büyüyebilir.

Okuyucu Yorumları