Bowser, iOS App Store'a geri döndü!

2012 yılında yayınlanan; 2013 yılında sessiz sedasız kaybolan tarayıcı, bir kez daha App Store'da!

...Ve geri döndü!

Bir zamanların lider telefon üreticisi, İsveç'li Ericsson, App Store'da, geçen yıl yayından çektiği WebRTC tarayıcısı Bowser yeniden yayınladı.

Ericsson söz konusu mobil tarayıcısını, 2012 yılında, kullanıcıların WebRTC (Real Time Comunication) teknolojisinden faydalanması amacıyla tasarlayıp yayına sokmuştu. Ancak 2013 sonuna geldiğimizde Ericsson, Bowser'ı sessiz sedasız yayından kaldırdı. Şimdi ise fikrini yine değiştirmiş gibi görünen firma, tarayıcıyı Apple Store'da yeniden canlandırdı.

WebRTC teknolojisi, geliştiricilerin tarayıcıya gerçek zamanlı iletişim eklentileri yerleştirmesine izin veren imkanlara sahip.Teknoloji aslında başarılı olmak için büyük mücadele verdi ancak Apple'ın ve Microsoft'un yeterince desteğini alamadı. Dolayısıyla Apple'ın Safari tarayıcısı WebRTC teknolojisini desteklemiyor. Ericsson da, Apple kullanıcılarını bu teknolojiyle tanıştırmak için AppStore'da kendi tarayıcısını yayınladı.

Ericsson ayrıca GitHub üzerinde, tarayıcının gelişimine katkıda bulunmak isteyen geliştiriciler için de bir proje başlattı.

Okuyucu Yorumları