BRAVIA D3000 ile Evde Sinema Keyfi!

Sony BRAVIA D3000 Serisi, 24p True Cinema özelliği ile sinemadaki film izleme keyfini evlere taşıyor

Evde Sinema Keyfi

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir

Sony'nin geliştirdiği yeni BRAVIA D3000 Serisi LCD TV mükemmel görüntü kalitesi, kullanım kolaylığı ve stil sahibi tasarımı ile evde sinema izleme keyfini kusursuzluğa ulaştırıyor. Yeni D3000 Serisi, BRAVIA Theatre Sync özelliğiyle uyumlu cihazlara HDMI™ bağlantısı sayesinde bağlanarak kullanıcıların sistemi tek tuş kullanarak kontrol edebilmelerine olanak sağlıyor.

BRAVIA D3000 Serisi LCD TV, sahip olduğu üstün teknolojiyi yaşamı kolaylaştıran kullanım özellikleri ile birleştiriyor. Yeni seride BD/DVD oynatıcıyı, ses amplifikatörünü ve televizyonu ayrı ayrı açmak gerekmiyor. Uygun görüntü ve ses girişlerini seçtikten sonra BRAVIA Theatre Sync uyumlu BD/DVD oynatıcının uzaktan kumandasındaki "Play" düğmesine basmak yeterli oluyor. Yeni seri, tüm işlemleri otomatik olarak gerçekleştiriyor. Sistem kapatılmak istendiğinde tüm bu işlemler ters yönde çalışıyor. Yalnızca televizyonu kapatmak yeterli oluyor ve böylece BD/DVD oynatıcı ile amplifikatör otomatik olarak kapanıyor.

Yeni BRAVIA D3000 Serisi LCD TV, dahili 24p True Cinema özelliği ile sinema salonlarında film izlemenin keyfini evlere taşıyor. Sinema kameraları gerçekte saniyede 24 kare çekim yapıyor; ancak televizyonlar daha yüksek bir kare hızında çalışıyor. Orijinal oranla yüzde 4'lük bir görüntü ve ses uyumsuzluğu oluşması nedeniyle dönüştürme işlemi yapmak gerekiyor. D3000 Serisi sahip olduğu özellik sayesinde Sony'nin Blu-ray Disc™ oynatıcısı bir film kaynağına bağlandığında, filmler orijinal 24 kare/saniye yani kameranın ilk kayıt yaptığı şekliyle görüntüleniyor.

Serinin sahip olduğu diğer bir mükemmel özellik ise Motionflow +100Hz teknolojisi... Bu özellik ile yeni D3000 Serisi yenileme hızını standart 50Hz'den 100Hz'ye çıkarıyor. Sony tarafından geliştirilen bu algoritma, orijinallerini temel alarak fazladan kareler oluşturuyor ve ekliyor. Bu da gözün, hareketi çok daha yumuşak ve gerçekçi algılamasını sağlıyor. Motionflow +100Hz, hem film tabanlı içerik hem de standart TV ve DVD ile çalışıyor.

D3000 Serisi ayrıca büyük ölçüde geliştirilmiş renk üretimi de sunuyor. Normalde LCD TV'ler için standard 8bit'lik paneller renkler arasında yalnızca 256 basamaklı geçiş yapabiliyor. Yeni D3000 Serisi tarafından kullanılan 10-bitlik paneller ise 1024 basamaklı geçiş sunuyor. Bu özellik cilt tonlarından gün batımlarına kadar her şeyi adeta canlandırıyor ve görüntülerin orijinal haline olabildiğince yakın olmasını sağlıyor.

D3000 Serisi sinema tarzı ses kalitesini sunmak için de Sony tarafından özel olarak geliştirilen S-Force Front Surround teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji ile yalnızca iki TV hoparlöründen içine çeken ve bir çok hoparlör varmış hissi veren bir surround ses etkisi yaratıyor.

Sony Eurasia Pazarlama Müdürü Özgür Yiğiter "Geliştirilen yeni BRAVIA D3000 Serisi LCD TV, görsel ve işitsel dünyanın kurallarını tamamen değiştirerek ev sineması keyfini doruğa çıkarıyor. Sahip olduğu üstün teknolojik özellikleri kullanım kolaylığı ile birleştiren seri, kullanıcıların yeni nesil tasarım anlayışlarına da fazlasıyla uyum sağlayacak" diyor.

Bilgi için:
Sony Eurasia
Serra Özyedierler
Tel: 0216 531 99 54

Okuyucu Yorumları