BT güvenliğinde dev güç birliği!

Dev güvenlik çözümleri sağlayıcısı ve dev güvenlik ürünleri dağıtıcısı anlaştı! İşte hedefleri...

Güvenlikte büyük ortaklık!

Bilgi teknolojilerinin hayatın her alanına girmesiyle artan sanal tehdit tehlikesi, bilgi ve teknoloji güvenliği pazarında hızlı bir büyümeye neden oluyor. Artık güvenlik çözümleri akıllı telefonlar ve tabletlerde evlerdeki ve işyerlerindeki bilgisayarlara, ofislerdeki depolama için kullanılan sunuculardan veri merkezlerinde barındırılan ve yüzlerce sanal sunucunun çalıştığı platformlara kadar bilgi teknolojilerinin her alanına hakim konuma geldi. Akıllı telefonlardan sanal sunuculara dünyanın bireysel ve kurumsal güvenlik çözümleri Trend Micro ve Türkiye'nin lider güvenlik teknoloji dağıtıcılarından Helyum Bilişim Türkiye'de, Kıbrıs'ta ve Türk Cumhuriyetlerinde en iyi güvenlik çözümlerini tüketicilere ulaştırmak amacıyla güçlerini birleştirdi.

Helyum Bilişim'in Türkiye genelinde 5 bölgeye yayılmış ve 40'ın üzerinde uzman barındıran destek ağı, Trend Micro müşterilerine kesintisiz destek verecek. Bu işbirliği sayesinde Helyum Bilişim 2011 büyüme hedeflerini %40 olarak açıklarken, Trend Micro'nun büyüme hedef artışı %85'e yükseldi. İki firmanın Türkiye pazarındaki pazar payı hedefleri ise %50.

Liderlerin İşbirliği

Trend Micro, bir milyar doların üzerinde cirosu ve 4500'ü aşkın çalışanı ile dünyada sadece içerik güvenliğine odaklanan, büyük bir bağımsız içerik güvenliği üreticisidir. Dünya genelinde güvenlik teknolojileri konusunda yenilikçi çözümleriyle tanınan Trend Micro, bireysel ve KOBİ pazarına yönelik güvenlik çözümlerinin yanı sıra kurumsal ve bulut bilişim alanında da güvenlik pazarının önemli çözüm sağlayıcısıdır.

İşbirliği neler getirecek?

İşbirliği neler getirecek?

Helyum Bilişim ise güvenlik çözümleri pazarına odaklı, Türkiye'deki en yaygın bayi ve perakende kanalına sahip olan dağıtıcı firmadır. Helyum; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Trabzon olmak üzere 5 bölgede, sadece güvenlik çözümleri konularına odaklanmış 40'ın üzerinde uzman personeli ile hizmet vermektedir. Teknoloji zincir mağazalarında çok etkin bir dağıtıcı olan Helyum, aynı zamanda Türkiye geneline yayılmış 1300 adet bayiye sahiptir.

İki güçlü firmanın işbirliği sayesinde, Trend Micro bireysel güvenlik pazarındaki payını %50'nin üzerine çıkarmayı hedefleniyor. % 50 hedefinin önemli bir oran olduğunu ifade eden Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Bölge Müdürü Ercan Aydın, "Alanlarında lider iki firmanın güç birliği yapması pazara olumlu yansıyacak. Hem mevcut pazardan daha fazla pay alacağız, hem de pazarı büyüteceğiz. Trend Micro ve Helyum Bilişim olarak kendimize % 50 pazar payı hedefi koyduk. Şu anda iki firmanın ortak pazar payı %40 seviyesinde. İş birliğinin yarattığı sinerjinin bizi %50'nin üzerine taşıyacağına eminiz" dedi. Her iki firmanın da güçlü olduğu KOBİ pazarında da hedef, yine bireysel pazarda olduğu gibi % 50 olarak açıklandı.

Kurumsal Güvenlik Çözümleri ülke geneline yayılacak

Helyum Bilişim'in bireysel ve KOBİ pazarında olduğu gibi kurumsal güvenlik teknolojileri pazarında da liderliği hedeflediğini söyleyen Helyum Bilişim Genel Müdürü Murat Göçe ise "Geçtiğimiz dönemde Helyum Bilişim'in kurumsal pazarda da büyümesi konusunda bir hedef belirledik. Trend Micro'nun kurumsal pazardaki deneyimi ve Deep Security, Secure Cloud, Smart Protection Network gibi pazar liderliği sağlayan çözümleri ile Helyum Bilişim'in bu hedeflerine ulaşması çok daha hızlı ve kolay olacaktır." şeklinde konuştu.

IDC ve Tolly Group'un araştırma sonuçları

IDC ve Tolly Group'un araştırma sonuçları

Trend Micro, kurumsal güvenlik çözümleri pazarında yenilikçi yaklaşımları ile son yıllarda önemli bir atağa geçti. Bağımsız araştırma kuruluşu IDC, 2011 Sunucu Güvenliği raporunda pazar lideri olarak Trend Micro'yu duyururken, bir başka bağımsız araştırma kuruluşu olan Tolly Group ise Sanallaştırma 2011 Güvenliği raporunda Trend Micro'yu en iyi çözüm sağlayıcı olarak seçti. Trend Micro ayrıca VMWare tarafından öncelikli olarak müşterilerine önerilen iş ortağı ve IBM Tivoli Premier Business Partner olarak kurumsal pazardaki gücünü tescilledi.

Helyum Bilişim'in 5 bölgeye yayılmış uzman personeli, kurumsal çözümlere ihtiyaç duyan işletmelere, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için doğru çözümleri sunarak, onlara en yakın noktalardan destek verecek.

Türkiye'nin yanı sıra Kıbrıs, Azerbaycan ve Türkmenistan'ı da kapsayan bu işbirliği sayesinde, Trend Micro çözümleri başta Türkiye olmak üzere adı geçen tüm ülkelerde yaygın şekilde son kullanıcılara ve kurumsal müşterilere ulaşacak. Helyum Bilişim bu bölgelerdeki mevcut yapısını güçlendirirken, Trend Micro da bu pazarlara ilk kez giriş yapacak.

Trend Micro'nun bölgesel olarak büyüme hedefi, Helyum Bilişim işbirliği sayesinde hız kazanacak. Trend Micro, önümüzdeki 3 yıl içerisinde bu ülkelerde temsilcilikler açacak. Helyum Bilişim'in de bu bölgelerdeki mevcut satış kanallarını desteklemek amacıyla ofis açması planlanıyor. Trend Micro ve Helyum Bilişim, bilgi güvenliği teknolojileri açısından henüz bakir olan bu pazarlara hızlı bir giriş yaparak avantaj elde etmeyi umuyorlar.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları