BT Liderleri EMC CIO 2014 Zirvesi'nde buluştu

Teknolojinin önemli isimleri İstanbul'daki CIO 2014 Zirvesi'nde bu önemli konuları gündeme getirdi!

İstanbul'da önemli zirve!

Türkiye, Doğu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'nun BT Liderleri EMC tarafından düzenlenen CIO 2014 Zirvesi'nde; İstanbul'da buluştu. 4-5 Haziran tarihlerinde iki güne yayılan zirve; EMC üst düzey yönetimi ile finans, telekom ve kamu sektörü BT liderlerini bir araya getirdi. Zirvenin temel konusu BT ve iş modelleri arasında yakın işbirlikleri ve karma çözümlerin, işletmelerin değerlerine nasıl katkıda bulunacağı oldu.

EMC uzun bir süredir; işletmelerde daha yüksek verimlilik ve performansa odaklanarak; BT model ve uygulamalarında bir vizyon tazelenmesi gerekliliğine dikkat çekiyor. Şirket, bu söylemini, BT Dönüşümü, Büyük Veri ve BT Güvenlik üçlemesi ile destekliyor. EMC Corporation Türkiye, Doğu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohammed Amin, zirve açılışında gerçekleştirdiği sunumunda; kuruluşların yaşamında giderek daha fazla iç içe giren; sosyal medya, mobil, büyük veri ve bulut kavramlarına dikkat çekti. Amin sunumunda bu kesişmelerin işletmeler bünyesinde var olan BT bölümlerini; iş ve hizmet modellerine yaklaşımlarını yeniden ele almaya mecbur bıraktığını belirtti.

"Harmanlanmış Bir Gelecek"

Zirvede EMC'nin The Economist Intelligence Unit'in gerçekleştirdiği 'A Blended Future' (Harmanlanmış Bir Gelecek) araştırmasının önemli sonuçları paylaşıldı. Araştırmanın ortaya koyduğu bazı önemli veriler ise şöyle;

Şirketlerin geleceğinde, kurum içi BT departmanları ve dışarıdan alınan BT hizmetleri karması çok daha fazla görülecek. Bu karmayı yönetmek CIO'ların görevi olacak ve CIO'lar daha da stratejik; inovasyon odaklı roller üstlenmeye başlayacaklar.

Araştırmaya katılanların %50'sinden fazlası önümüzdeki 3 yıl içerisinde CIO'ların güvenlik, risk ve uyum süreçlerinin yönetimi konularındaki sorumluluklarının ciddi oranda artacağını ön görüyor.

Araştırmaya katılanların %25'i, bilgi yönetimi ve analitik konularında CIO'ların daha geniş rollere sahip olacaklarını öngörüyor.

Araştırmaya katılanların %23'ü de; BT hizmet yönetiminde CIO'ların stratejik önem taşımaya devam edeceklerini öngörüyor.

Okuyucu Yorumları