Bu 10 bin dolar ödül Firefox'çular için değil

Tarayıcılarınızı hazırlayın. Microsoft'un 10 bin dolar ödüllü hazine avı oyunu başladı!

MS'tan 10 bin dolar

Microsoft Avustralya ekibi internet üzerinden oynanabilecek bir hazine avı oyunu başlattı. Oyunda size verilen tüm ipuçlarını takip ederek, internet üzerinde bir yere gömülmüş olan 10 bin doları bulmaya çalışıyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken şey Twitter üzerindeki @tengrand_IE8 kanalı takip ederek, rastgele zamanlarda yayınlanan ipuçlarını takip etmek ve bu ipuçlarını akıllıca kullanarak hazineyi bulmak. Oyun 17 Haziran ve 17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Oyunla ilgili dikkat çeken detay ise, Microsoft'un bu oyunu aslında kullanıcıların Internet Explorer 8'i kullanmaları için geliştirmiş olması. Çünkü Microsoft'un vereceği ipuçlarını ancak firmanın en yeni tarayıcısı olan IE8 ile görebileceksiniz. Firefox veya Chrome gibi farklı tarayıcılar ile ise ipuçlarını takip etmeniz mümkün olmayacak.

Yani Microsoft bir anlamda internet kullanıcılarına kendi tarayıcısını denemek için 10 bin dolarlık bir "motivasyon" sağlıyor. Gerçekten de yaratıcı bir pazarlama örneği...

Oyunla ilgili detaylara bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Eğer hazinenin peşinden koşmayı planlıyorsanız, sayfayı Internet Explorer 8 ile ziyaret etmenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları