Bu 5 cihazın nesli yakın zamanda tükenebilir!

Belki bugün elimizden düşmüyorlar ama çok yakında bu beş cihaz da tarih olabilir. İşte yok olacaklar

Yakında bunlar olmayacak!

Yukarıdaki inanılmaz fotoğraf, son model bir kamera ile değil sadece bir cep telefonuyla çekilmiş. Profesyonel fotoğrafçı Jason Jawkes, fotoğrafı 12 megapiksel kameraya sahip Nokia N8 ile çekmiş. Telefon kameralarının bugün önemli bir noktaya geldiğini söylemek mümkün, peki bu kompakt kameraların sonunun geldiğini mi gösteriyor?

Kameraların telefonlarla birleşmesi gibi, zamanla bazı farklı cihazlar da gereksiz hale gelebilir. İşte nesli tükenmekle tehdit edilen 5 cihaz:

Taşınabilir kameralar

Telefonlar artık yüksek kalitede fotoğraflar çekebiliyorlar. Taşınabilir kameralarda ise fotoğrafları aktarmak, internete göndermek ve paylaşmak ise önemli bir sorun oluşturuyor.

Tedavülden kalkması muhtemel diğer cihazlar

Tedavülden kalkması muhtemel diğer cihazlar
Kablolu şarj aletleri de tarihe karışabilir

Sat-nav cihazları

Google Maps, bu cihazların yaptıklarını ücretsiz olarak yapıyor. TomTom gibi cihazlar 'akıllı' navigasyonları sayesinde sizi dar yollardan ve trafik tuzaklarından kurtarabiliyor, ancak Google muhtemelen bu konu üzerinde de çalışıyor.

USB bellekler

En büyük USB bellek artık gökyüzünde ve bu herkesin işine geliyor.

Video kameralar

Amatörler ve tatil yapanlar için bir mobil cep kamerası yeterli olacaktır. Pil ömrü uzun videolarda sorun olabilir ama bu zamanla değişecektir. Gelecekte üretilecek piller, müzik çalıcı piyasasını da tehdit edecekler, zira cep telefonunuz tüm gün hiç durmadan çalabilecek.

Şarj aletleri

Bir türlü çıkmak bilmeyen evrensel şarj aletini unutun gitsin. Şarj işlemi gelecekte kablosuz olarak yapılacak. LG, bir şarj yüzeyi üzerinde çalışmaya başladı bile.

Okuyucu Yorumları