Bu 5 Konsept Telefon Keşke Gerçek Olsaydı!

Zamanının fazlasıyla ötesinde olan bu konsept telefonların gerçeğe dönüşmemesi gerçekten üzücü!

Keşke gerçek olsalardı!

Konsept telefonlar hem müthiş görünüyorlar, hem de geleceğin telefonlarının nasıl olabileceğini bizlere şimdiden gösteriyorlar. Elbette her seferinde geleceğin telefonlarını görmüyoruz, bazen pahalı veya garip fikirler de karşımıza çıkıyor.

Hoş olmayan şey ise bu telefonların neredeyse hiçbirinin konsept aşamasını geçememesi. Zamanının çok ötesinde olan, çok farklı telefonlardan bahsediyoruz. İşte gerçeğe dönüşmeyerek bizi üzen, hatta kızdıran 5 konsept telefon.

Nokia Morph (2008)

Nokia Morph (2008)

2008'de ortaya çıkan Nokia Morph konsepti, nanoteknolojinin hayatımıza getireceği faydaları sergilemeyi amaçlıyordu. Gerçek bir ürüne hiçbir zaman dönüşmeyen telefon, farklı şekillerde katlanabiliyor ve uzayabiliyor, telefon boyutlarındayken tablet haline gelebiliyor, bileğinize sarılabiliyor veya bluetooth kulaklık gibi kulağınıza takılabiliyordu.

Ply konsept telefon (2008)

Ply konsept telefon (2008)

Hem geleceğe yönelik, hem de nostaljik olan bu konsept, telefonun içerisine bir İsviçre çakısı yerleştiriyor. Cihazın üzerinde bir gamepad, tuş takımı, projektör ve hatta yazıcı da bulunuyor. Tüm bunlarla Pry'ın ağır ve hantal olacağı kesin ama yine de böyle bir cihazı test etmeyi isterdik.

Philips Fluid (2010)

Philips Fluid (2010)

Philips Fluid, telefonu bileziğe dönüştürmeyi hayal eden geleneksel bir esnek telefon konsepti. Henüz böyle bir telefon piyasada yok, ancak Fluid'in ortaya çıktığı 2010'a kıyasla, esnek telefonlara çok daha yakınız.

Mobile Script (2009)

Mobile Script (2009)

Mobile Script, iki ekranıyla esnek telefonları farklı bir biçimde hayal ediyor. Ekranlardan biri esnek değil. Bu ekranı, telefon boyutunda bir cihaz istediğinizde kullanıyorsunuz. Diğeri ise bu ekranın içinden çıkıyor ve size 9,5 inç'lik tablet ekranı sunuyor.

Soft nano madde, elektrik üzerinden geçtiğinde sertleşiyor, bu sayede ekran hem kıvrılabiliyor, hem de kullanım sırasında katılaşabiliyor.

ZTE Eco-Mobius (2013)

ZTE Eco-Mobius (2013)

ZTE Eco-Mobius, ZTE'nin modüler telefon hayallerini yansıtıyor. Telefonun ekranını, işlemcisini, pilini, kamerasını ve RAM'ini değiştirebiliyor, bu sayede telefonunuzu paranız oldukça yükseltebiliyorsunuz. Konsept, teoride tamamen yeni bir telefona olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor.

Eco-Mobius fiziksel bir cihaz olarak var olsa da, konseptten öteye geçmeyi hiçbir zaman amaçlamadı. Bugün ilk gerçek modüler telefon, hala gerçeğe dönüşmekten çok uzak.

Okuyucu Yorumları