Bu Akıllı Saatin Bir Benzeri Daha Yok: watchX

watchX ile Arduino geliştirme kartı farklı bir anlam kazanıyor.

Piyasada benzeri yok: watchX!

Aileler artık daha bilinçli. Çocuklarına sıradan oyuncaklar değil, elektroniği yazılımı öğrenebilecekleri geliştirme kartları alıyorlar. Bu geliştirme kartları kolay kullanılabilir olarak adlandırılıyor ama bir çoğu çalışmak için kablolara, ek sensörlere, güç kaynağına ihtiyaç duyuyor. Bu sensör ve ek malzemeler neredeyse ürünün kendisi kadar pahalı. Büyük çoğunluğu da masada tozlanıp görüntü karmaşası oluşturmaktan öteye geçmiyor.

watchX Indiegogo kampanyası burada yayında!

Bu Akıllı Saatin Bir Benzeri Daha Yok: watchX

Gaziantep Teknopark ta Gömülü Sistemler Mühendisi Mustafa TÜLÜ ve Tasarım Mühendisi Enes ÇALDIR tarafından kurulan argeX bu problemleri adresleyen ürünleri watchX'i duyurdu. Piyasada bir benzeri olmayan watchX, arduino uyumlu saat şeklinde bileğe takılabilir bir geliştirme kartı. Diğer geliştirme kartlarının aksine watchX, çalışması için ek birimler satın almanıza ihtiyaç duymuyor, aksine bir geliştirme kartında olması gerekenden fazlası üzerinde mevcut. watchX bilgisayara usb kablosu ile bağlanıyor ve Arduino veya çocuklar için geliştirilen Scratch, programlama arayüzü ile kolaylıkla programlanabiliyor. Ürünü asıl özel kulan ise günlük hayatta kullanılabiliyor olması.

Bu Akıllı Saatin Bir Benzeri Daha Yok: watchX

Piyasa'da güzel ürünlerin yer aldığını fakat bunların pahalı ve pratik dünyada herhangi bir yer edinmediğini belirten Mustafa, watchX ile elektronik ve yazılımı gerçek dünya ile buluşturuyoruz. 'Genç beyinler geliştirdikleri yazılımı veya donanımı günlük hayatta kullandıklarında ertesi gün geliştirmeye devam etmek için daha hevesli ve heyecanlı oluyorlar.' şeklinde konuştu. watchX'in sadece çocuklar için olmadığını belirten Mustafa, lise ve üniversite çağında olan ve programlamaya/elektroniğe giriş yapmak isteyen her yaştan insanın watchX'i severek kullanabileceğini belirtti. watchX geliştirme platformu olması yanı sıra ilgi çekici bir saat olarakta kullanılabiliyor. Akıcı ve kullanıcı odaklı bir saat yazılımına sahip olan watchX 90'lı yıllarda atari oynayanların hatırlayacağı iki de güzel oyuna sahip.

Firma watchX'in seri üretimi için gerekli elektronik malzeme ve üretim masraflarını karşılamak için indiegogo kitlesel fonlama sitesinde desteklerinizi bekliyor. Ürün ve destek için firmanın watchx.io web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları