Bu antivirüs bildiklerinizden çok farklı!

Henüz ortada temizleyebileceği bir virüs yok; ama bu antivirüs yazılımı çoktan geldi bile...

Bu antivirüs çok farklı!

Mac güvenlik uzmanı Intego, Apple'ın tableti iPad için virüs taraması yapan yazılımını sunmaya başladı.

Bildiğiniz gibi iPad, iPhone'la aynı işletim sistemini kullanıyor. iPhone'larla ilgili bugüne kadar pek bir virüs ya da kötü yazılım duymamıştık. Yalnızca Apple tarafından onaylanmayan uygulamaları çalıştırmak için "kırılan" iPhone'lara bulaşan birkaç kötü yazılım vardı, onlar da çok fazla değildi.

Bu kötü yazılımların da henüz iPad'leri etkileyebileceği konusunda bir açıklık yok. Intego'dan bir konuşmacı "Ortalıkta iPad için kötü yazılımların dolaştığını söylemiyoruz. Ancak bazı savunmasız yerlerden yararlanılabilir" diyor.

Konuşmacı iPad üzerindeki riskin , Apple'ın onaylamadığı yazılımları çalıştırması için "kırılan" iPad'lerde daha yüksek olduğunu söylüyor. Bu iPad'lere sahip kullanıcıların, kırılmış yazılım indirirken kötü yazılımlara maruz kalma ihtimalleri yüksek. Daha ilerde ise yalnızca iPad'lere özel, internette gezinirken kullanıcının bilgisi dışında yüklenen kötü yazılımlar ortaya çıkabilir.

Antivirüs yazılımı VirusBarrier X6 şu an için iPad'in ya da iPhone'un kendisinde çalışmıyor. Mac'e bağlanan bir iPad'de tarama yapan yazılım, şüpheli dosyaları siliyor ya da karantinaya alıyor.

Okuyucu Yorumları