Bu "Apple" Şarjlarının Yüzde 99'u Sahte!

Gelen şikayetler üzerine yapılan testlerden çıkan sonuç korkutucu... Bu cihazların yüzde 99'u sahte!

Sahte Apple şarjlarına dikkat!

Yüksek fiyatlı ürünleri ve her alanda kaliteye verdiği büyük önemle bilinen Apple ürünlerinin yanında firmayla bağlantılı olabilecek üçüncü parti alternatifler kullanıcılar için büyük sorunlara yol açabiliyor. İngiltere'de yer alan tüketici hakları kuruluşu Trading Standards tarafından yapılan testlerde "Apple onaylı" olarak bilinen şarj cihazlarının yalnızca yüzde 1'lik bir diliminin güvenlik testlerini geçebilmesi de bunun en çarpıcı örneklerinden biri.

BBC'de yer alan rapora göre söz konusu testler Amazon'da satılan sahte şarj cihazlarının giderek artmasıyla birlikte bizzat Apple tarafından gelen şikayetler sonucunda başlatıldı. Sekiz farklı ülkede satılan 400 ayrı sahte şarj modeline uygulanan testler sonucunda bunlardan yalnızca üç tanesinin kullanıcıları bir elektrik çarpmasından koruyabilecek yeterlilikte olduğu görüldü.

Uzmanlar bu çarpıcı tablonun ardından kullanıcıları bu tarz ürünlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bu doğrultuda yapılması gereken en önemli şeylerden birisi şarj cihazının uçlarının prize düzgün bir biçimde yerleşip yerleşmediğine, ilgili şarj cihazının üzerinde gerekli kalite kontrol testlerini geçtiğine dair işaretlerin olup olmadığına ve kullanıcılara yönelik talimat ve uyarıların bulunup bulunmadığına dikkat etmek.

Diğer yandan Apple'ın da aslında kendi duvar prizleri ve şarj cihazlarını doğrudan kendi web sitesinden de sattığını hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları