Bu araştırmanın sonuçları çok konuşulacak!

Ballmer diplerde, Steve Jobs ise zirvede... İşte çok tartışılacak bir haber ve ilginç rakamlar!

Ballmer dipte, Jobs zirvede!

Microsoft'un başında CEO olarak son zamanlarda Steve Ballmer bulunuyor. Microsoft çalışanları tarafından pek sevilmediği kulaktan kulağa konuşulan Ballmer, yapılan bu ilginç araştırmaya biraz üzülebilir...

Şirket çalışanlarının CEO'ları hakkında ne hissettiklerini anlamak amacıyla "CEO'nuzun şirketi yönetim şeklini onaylıyor musunuz?" şeklinde bir soru soran Glassdoor.com, bu soruya Steve Ballmer için Microsoft'tan sadece %40 oranında olumlu yanıt aldı. Geçen sene bu oran %46 idi.

Steve Ballmer'ı geçen fakat yine de %46 gibi düşük bir oran alan isim ise, eBay'den John Donahoe oldu. Aslında bu oran eBay için geçtiğimiz yıla kıyasla çok başarılı bir oran, zira Donahoe geçtiğimiz sene %26 oranında olumlu oy alabilmişti.

Eric Schmidt ve Steve Jobs ne durumda?

Eric Schmidt ve Steve Jobs ne durumda?

Tabii ki her CEO için durum böyle kötü değil. Örnek olarak Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt'i, aldığı %96 oranındaki olumlu oyla gösterebiliriz. Apple'ın kurucu ortaklarından olan Steve Jobs ise, CEO'luk döneminde bu konuda %95 olumlu yanıt almayı başarıyor.

Yahoo'ya baktığımızda ise Yahoo CEO'su Carol Bartz'ın 2009 Mayıs ayından bu yana çok büyük bir düşüş sergilediğini görüyoruz. Anlaşılan işler Yahoo'da pek de iyi gitmiyor.

Okuyucu Yorumları