Bu BMW'yi 3 dakikada çalabiliyorlar

Kolay kolay çalınamaz denen son model bir BMW'yi, sadece 3 dakikada böyle çalıyorlar...

BMW 3 dakikada çöktü

Bugünkü birçok araba, artık fiziksel anahtar yerine kablosuz bir anahtar ile çalıştırılabiliyor, kapıları açılabiliyor. Ancak böyle bir kullanım daha rahat ve havalı olabilse de, eski yöntemler kadar güvenlik sunmayabiliyor. BMW 1 Series'e özel bir web sitesi olan 1Addicts.com'da yer alan bir videoda hırsızların kablosuz anahtarı kopyalayarak 3 dakikada arabayı nasıl çaldığı gösteriliyor.

Araba, sürücünün bulunduğu tarafta sorunları izlemeye yönelik bir tanı portu (OBD) bulunduruyor. Bu port, araba sahibi anahtarı kaybettiğinde yeni bir anahtar oluşturmak için de kullanılıyor. Hırsızlar, aracın işte bu özelliğini kullanarak yeni bir anahtar oluşturabiliyorlar. Hırsız, öncelikle sürücü tarafındaki camı kırıyor ve tanı cihazını OBD portuna bağlıyor. Ardından boş bir anahtara arabayı çalıştıracak olan anahtarı kopyalayan hırsız, bir düğmeye basarak, arabanın sahibiymiş gibi gibi motoru çalıştırıyor.

Araçta bu saldırıya izin veren bir dizi açık bulunuyor. Bunlardan birincisi, arabanın OBD portunun önündeki ultrasonik sensör sistemindeki "kör nokta". Bu nedenle hırsız, işini bitirene dek arabanın dışında duruyor. Arabada camın kırıldığını algılayacak bir sensörün bulunmaması da saldırıya izin veren faktörlerden. OBD portunda her an güç bulunması ve kullanmak için herhangi bir parola gerekmemesi de diğer bir açık.

Okuyucu Yorumları