Bu buluşa çok şaşıracaksınız!

Metin Şentürk'ün hız denemelerine şaşıranlardan mısınız? Öyleyse bu habere daha da şaşıracaksınız...

Bu buluşa çok şaşıracaksınız!

Uluslararası Körler Federasyonu ve Virginia Tech yeni bir araç prototipini deneyeceklerini açıkladılar. Bu prototip görme engelli bir insanın araç kullanmasını sağlayacak. Prototipin açılımı ise "görüntüsüz arayüz."

Bu prototipte kullanılacak teknolojinin kökleri 2007 yılına dayanıyor. Virgina Tech katıldığı bir yarışmada kendi kendini süren bir arabayla birinci olmuştu. Bu başarısından sonra teknolojisini biraz daha değiştirerek, arabanın gözü ve kulağı olan lazer alıcıların ve kameraların yanına şoföre giydirilen bir yelek geliştirildi. Bu yelekte oluşan titreşimler sayesinde şoför, hızının azalması ya da artması gerektiğini anlıyordu.

Daha sonra bu teknolojinin de ilerlemesiyle bu prototipte kullanılan DriveGrip ile, şoförün direksyonu tuttuğu parmaklarına verilen özel titreşimlerle, ne zaman ve nereye dönülmesi gerektiği bildiriliyor. Prototipteki diğer arayüz ise Airpix. Bu teknolojiyle de bir tabletin üzerindeki farklı deliklerden verilen hava ile aracın hangi yönünde bir araba olduğu belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları