Bu çaydanlık her şeyi sizin için yapıyor

Çayınızı mükemmel olarak demleme sözü veren akıllı çaydanlık Teplo 2.0 ile tanışın.

Çayınıza karar veren akıllı kettle

Çay yapmak ayrı bir sanat olarak görülebilir. Suyun mükemmel sıcaklıkta durması ve yaprakların doğru süre boyunca demlenmelerini beklemek herkes için kolay bir şey değil. Ayrıca bu, yaptığınız çay türüne bağlı bir özellik de değil, iyi bir demlemenin hayranı olarak kişilerin bildiği gibi, kişisel tercihler de burada büyük öneme sahipler. Bir kişinin mükemmel çayı, bir başkasının beğenmediği bir şey olabilir.

Teplo 2.0, Teplo taşınır çay yapıcının varisi olarak, bu problemleri çözmek için tasarlanmış bir akıllı çaydanlık ve çay severlerin mükemmel bir çay için ocak başında ellerinde bir zamanlayıcı ile beklemeleri problemini ortadan kaldırmalarını hedefliyor.

Bu çaydanlık, sadece demlemekte olduğunuz çay türüne göre demleme durumunu ayarlamakla kalmıyor, çevresel durumları ve biyometrik verileri de hesaba katıyor. Çaydanlık, aralarında parlaklık, sıcaklık, nem ve ses bulunan çevresel verileri topluyor ve bir parmak okuyucu ile vücut sıcaklığınızı ve kalp ritminizi de ölçüyor.

Eğer stresliyseniz, çayınız daha düşük sıcaklıkta demlenerek daha tatlı, daha rahatlatıcı bir sonuç ortaya çıkartılıyor. Eğer yorgunsanız, daha fazla kafein için sıcaklık yükseltilebiliyor. Hatta çaydanlık, zaman içerisinde tercihlerinizi öğrenerek öneride bulunabiliyor.

Bütün bunları yapmak ise oldukça basit. Tek ihtiyacınız olan demliğe herhangi bir çay türünden koymanız, oda sıcaklığında su eklemeniz ve Teplo uygulamasını kullanarak ne tür bir çay koyduğunuzu belirlemeniz. Geri kalan her şeyi makine ayarlıyor. Çay yaprakları, yeterli demlemenin ardından otomatik olarak sudan çıkartılarak aşırı demlenmenin önüne geçiliyor ve çayınız, saatler boyuna ideal içme sıcaklığında tutulabiliyor.

Teplo 2.0, Load&Road firması tarafından sunulan bir ürün ve bu firmanın kurucuları Kazunori Kawanobe ve Mayuresh Soni, her ikisi de derin bir çay geçmişine sahip olan Japonya ve Hindistan'dan geliyorlar.

Teplo 2.0, şu anda Kickstarter aracılığıyla destek verecek kişiler arıyor ve erken alım fiyatı olarak 279$ ve satış fiyatı olarak 349$ belirlenmiş durumda.

Okuyucu Yorumları