Bu Chrome ayarlarını mutlaka gözden geçirin!

Google'ın hızıyla ünlü web tarayıcısını daha da geliştirmek ve hızlandırmak, bu ayarlarla mümkün!

Daha da hızlı bir Chrome!

Chrome, yüklediğiniz andan itibaren herhangi bir yapılandırmaya ihtiyaç duymadan rahatça kullanabileceğiniz bir web tarayıcısı. Ancak bu, Chrome'un tamamen kusursuz olduğu anlamına gelmiyor; aksine değiştirebileceğiniz ve bu sayede tarayıcınızı daha iyi bir hale getirebileceğiniz birçok seçeneğiniz var.

Chrome deneyiminizi bir adım ileriye taşıyacak deneysel özelliklere ulaşmak için adres çubuğuna chrome://flags yazmanız yeterli.

Chrome içerisinden parola üretin: Bir parola yöneticisi kullanmıyorsanız, Chrome içerisindeki parola oluşturucusunu kullanabilirsiniz. Flags sayfasını açın ve "Şifre oluşturmayı etkinleştir" öğesini bularak etkinleştirin. Artık herhangi bir kayıt formunu açtığınızda, parola kutucuğuna tıklayıp ardından kutucuğun sağında görünen anahtar simgesine tıklayarak yeni parolalar oluşturabilirsiniz. Bu parola, tüm Chrome sürümleriniz arasında eşitlenecektir.

Sekme yığınlama, eklentileri izleme ve performans

Sekme yığınlama, eklentileri izleme ve performans

Sekme yığınlama: Windows kullanıyorsanız ve çok fazla sekme kullandığınız için sorun yaşıyorsanız, "Yığılı Sekmeler" öğesini etkinleştirerek Opera'dakine benzer şekilde sekmeleri üst üste yığma işlevini etkinleştirebilirsiniz.

Eklentilerin ne yaptığını izleyin: Chrome eklentileriniz, verilerinizin tümüne erişmek isteyebiliyor. Bu sizi rahatsız ediyorsa, "Uzantı etkinliği arabirimini etkinleştir" seçeneğini etkinleştirerek Ayarlar sayfanıza yeni bir sekme ekleyebilirsiniz. Böylece Chrome'un eklentilerinizin yaptıklarını bir günlüğe kaydetmesini sağlayabilir ve günlüğü inceleyerek istemediğiniz şeyler yapmadığından emin olabilirsiniz.

Chrome'un performansını artırın

Her sayfada GPU hızlandırmasını kullanın: "Tüm sayfalarda GPU birleştirme" seçeneğini etkinleştirerek sayfaları işlemede GPU'yu devreye sokabilirsiniz. Ancak bu seçeneğin size performans kazandırma garantisi yok, sonuçlar bilgisayardan bilgisayara değişebiliyor.

GPU ile hızlandırılmış SVG Filtreleri: Bu ayarı etkinleştirdiğinizde efektleri yoğun biçimde kullanan web sitelerinin açılışı hızlanabilir.

Can sıkan sorunları onarın

Can sıkan sorunları onarın

Can sıkan sorunları onarın

Eski "yeni sekme" sayfasını geri getirin: "Anında Arama genişletilmiş API'sını etkinleştir" seçeneğini devre dışı bırakarak, eski "yeni sekme" sayfa görünümüne dönebilirsiniz.

Windows'ta Chrome uyarılarını kapatın: Chrome'un uyarı simgesini kapatmanıza rağmen ondan tam olarak kurtulamıyorsanız, "Zengin Bildirimleri etkinleştir" seçeneğini devre dışarı bırakarak Chrome çalışmazken görünen Chrome uyarılarını tamamen kapatabilirsiniz.

Yumuşak Kaydırma: Windows veya Linux'ta web sayfalarının yeterince yumuşak bir biçimde kaydığını düşünmüyorsanız, bu işlev sayesinde sayfaları daha akıcı bir biçimde kaydırabileceksiniz.

Okuyucu Yorumları