Bu da Battlefield 3 faciası!

Battlefield 3: Aftershock isimli "facia oyun" piyasaya çıktı, çıkar çıkmaz da ortadan kayboldu!

Bu da Battlefield 3 faciası!

Battlefield 3 çıktığı günden bu yana geçen sürede birçok başarıya imza attı. Oyun henüz piyasaya çıkmadan önce de adından fazlasıyla söz ettirmişti ve EA de bunun fazlasıyla farkındaydı. Daha o zamanlar EA'den yapılan bir açıklamada, oyunun bir de iOS versiyonunun piyasaya sürüleceği net bir şekilde dile getirilmişti.

Aradan geçen onca zaman sonraysa, geçtiğimiz Cuma günü, Battlefield 3: Aftershock isimli korkunç bir oyun kendisini kimselere reklam etmeden piyasaya çıktı. Ne var ki IGN UK'den yapılan açıklamaya göre, App Store'da kısa zamanlı şok etkisi yaratan oyun, EA tarafından tamamen piyasadan çekilmiş durumda.

Aslında tamamen bedava olan Battlefield 3: Afterschock ne yazık ki kullanıcılarını mutlu etmeyi başaramadı. Bu durumda oyunun tam anlamıyla çalışmıyor olmasının payı bir hayli büyük. Ayrıca oyun yakın bir zamanda beyaz perdede olacak Act of Valor isimli filmden birçok alıntı yapmış durumda. Hatta oyun içerisindeki "support class" karakterleri açabilmek için filmin bazı fragmanlarını izlemek de zorunlu halde bulunuyor. Direk link olarak verilmiş siteye girip izlenecek tek bir fragman bile oyun içerisinde bulunan farklı künyelerden bir tanesine sahip olmamızı sağlıyor.

EA'ın yaptığı açıklama şimdilik yeterli

EA'ın yaptığı açıklama şimdilik yeterli
EA'ın işi bir hayli zor

EA'den yapılan açıklamaysa firmanın her şeyi olduğu gibi kabul ettiğinin resmen bir göstergesi. "EA Mobile olarak kullanıcılarımızın tıpkı bilgisayarlarında ya da konsollarında olduğu gibi kaliteli ve özel bir EA yapımı ile karşılaşmalarını istiyoruz. Bu yönde aldığımız kesin karar sonucunda Battlefield 3: Afterschock isimli oyunumuzu App Store'dan kaldırıyoruz ve kullanıcılardan gelen şikayet ve öneriler doğrultusunda yapacağımız değişiklikler tamamlanıncaya kadar da oyunumuzun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Oyunu indiren bütün sevenlerimize teşekkür ediyoruz."

EA şimdilik konu hakkında daha fazla konuşmazken, bir yandan da Battlefield 3 temalıdaha iyi bir iOS oyunu üzerinde çalışıyor. Beklentiler, oyunun bu yıl içerisinde hazır olacağı yönünde...

Okuyucu Yorumları