Bu da Microsoft'un gözlüğü!

Microsoft'un bu gözlükleri, uzun yıllardır hayali kurulan bir şeyi gerçeğe dönüştürebilir!

Bu da Microsoft'un gözlüğü!

Microsoft tarafından 2012 yılında ABD patent ofisine sunulmuş bir patent isteği yakın zamanda ortaya çıktı. Patent formuna göre, Microsoft, "Artırılmış gerçeklik gözlükleri" ile çok oyunculu oyun oynanması konusunda bir istekte bulunmuş. Bu "sızıntı" daha önceleri Kinect gözlükler ile ilgili ortaya çıkan sızıntıyı onaylar ve destekler durumda.

ABD Patent ve Marka Ofisi'ndeki forma göre, Microsoft'un almaya çalıştığı patent "potansiyel oyuncuları, çok oyunculu bir oyuna davet etmek için kullanılacak, kafaya takılan bir görüntü ürünü ve bu sistemle ilgili yöntemler ve sistem"i içeriyor. Gözlükler ise görsel ve ses bilgisini kullanacak ve yüz tanıma, göz takibi gibi özellikler ile var olan seçenekleri doğrudan kullanıcının gözünün önünde gösterecek.

Microsoft'un söylediğine göre, gözlükleri takan bir kullanıcı diğer kullanıcıları bir ses komutu ile oyunlara davet edebilecek ve kabul edilen istek diğer kullanıcının sesi ile onaylanacak. Patent başvurusuna göre, Microsoft bir menü sisteminin diğer oyuncuları davet etmek için vakit kaybı olduğuna inanıyor. Bunun aksine ses ve yüz tanıma sistemleri, cihaz ile gerekli olan etkileşim miktarını limitliyor.

Patent açıklaması, geçtiğimiz sene sızan yol haritasında bahsi geçen "Fortaleza" gözlükler ile örtüşüyor gibi gözüküyor. Yol haritasına göre, gözlükler, WiFi desteği ile 2014 yılının sonlarında kullanıma sunulacak ve bunu takip eden bir başka sürüm, 2015 yılınca ortaya çıkacak. Microsoft'un söylediğine göre, gözlükler oyun tecrübesi konusunda "gözün önünde ancak el kullanımı istemeyen bir atılım" sunacak ve "dijital dünya ile fiziksel dünyanın kusursuz bir birleşimini" ortaya koyacak.

Şu anda iki yaşında olan yol haritasında bahsi geçen projelerin pek çoğu Microsoft tarafından piyasaya sunuldu veya sunulacağı açıklandı. Yol haritasında bahsi geçen diğer ürün ve servisler ise yeni nesil Kinect, Xbox One ve yolda olan konsolun sunacağı eğlence servislerini içeriyor.

Kısacası, istediğimiz an, istediğimiz yerde oyun oynayabilmek için çok uzun bir süre beklememiz gerekmiyor gibi gözüküyor. Bakalım Microsoft'un gizemli gözlükleri, tahmin edilen tarihte gerçeğe dönüşecek mi; yoksa o da teknoloji mezarlığındaki yerini alacak mı...

Okuyucu Yorumları