Bu Eldivenler VR Dünyasına Dokunmanızı Sağlıyor!

Sanal gerçeklik deneyiminin en önemli eksiklerinden bir tanesi, bu teknoloji sayesinde ortadan kalkabilir!

Artık her şey "daha gerçek" olacak!

Sanal gerçeklik başlıklarında, örneğin HTC Vive 2 ve Oculus Rift 2'de en çok öne çıkan özellik, görüntü kalitesi. Ancak görüntü, VR deneyiminin sadece bir tarafı.

UC San Diego'dan mühendisler, "yumuşak robot teknolojisi" kullanan bir çift eldiven geliştirdiler. Bu eldivenler, sanal dünyalarda dokunduğunuz nesneleri hissetmenizi sağlıyorlar. Eldivenler, "McKibben kası" olarak bilinen, lateksle çevrili, örgülü kaslardan oluşan bir bileşenden faydalanıyor. Bir devre kartına bağlanan bu "kaslar", şişip sönerek size bir nesneye dokunma hissini sağlıyor. Bu teknoloji Leap Motion sensörüyle bir araya gelerek, VR'da piyano çalmanıza izin verecek seviyeye ulaşıyor.

UC San Diego'da Jacobs School of Engineering'den proje üzerinde çalışan profesör Michael Tolley, "ilk prototip şaşırtıcı derecede etkili" diyor ve ekliyor "amacımız daha zengin bir VR deneyimi sunan bir cihaz oluşturmak" Ürün henüz toplu üretimden çok uzak olsa da takım, bu potansiyeli göstermek için 3 boyutlu baskıyla bir yumuşak eldiven iskeleti ortaya çıkardı.

VR'da böyle bir etkileşime ihtiyacın olduğu kesin. Hareket algılama konusunda ustalaşan VR başlığı üreticilerinin bir sonraki adımı, sanırız böyle bir hissetme deneyimi sunmak olmalı.

Okuyucu Yorumları